16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua ore cu Bocelli cât un an cu UTI

Doua ore cu Bocelli cât un an cu UTI

Impresarii lui Andrea Bocelli au inceput ieri negocierile cu primarul Craiovei pentru spectacolul de inaugurare a centrului. Contractul se invârte in jurul sumei de 500.000 de euro pentru doua ore, exact penalitatile pe care le-ar putea primi UTI pentru intârzierea lucrarilor de modernizare.


Primele doua runde de negocieri ale contractului gratie caruia Andrea Bocelli ar trebui sa fie prezent la inaugurarea oficiala a noului centru al Baniei, in primavara anului viitor, s-au purtat ieri la sediul Primariei Craiova. Cei doi impresari ai vedetei s-au intâlnit inainte de prânz cu primarul Antonie Solomon si cu seful Biroului de imagine, Cristian Boldur, urmând ca dupa-amiaza sa aiba o discutie cu secretarul primariei, Nicoleta Miulescu, si cu directorul economic al primariei, Nicolae Pascu. Potrivit primarului Antonie Solomon, suma vehiculata de italieni este de 500.000 de euro pentru doua ore de spectacol asigurat de Andrea Bocelli, acompaniat de patru soprane si de o orchestra condusa de unul dintre dirijorii celebri ai lumii. „O sa fie o minune, puteti fi siguri. Iar banii astia, 500.000 de euro, nu-i da primaria, avem asigurari de la nenumarati sponsori“, a declarat Solomon. El nu a spus nimic despre data la care urmeaza sa aiba loc evenimentul, mai ales ca perspectiva finalizarii lucrarilor de modernizare a centrului este din ce in ce mai indepartata. Primarul a afirmat chiar ca s-ar putea ca obiectivul sa nu fie predat nici in aprilie anul viitor, dar ca nu e obligatoriu ca la taierea panglicii sa fie pusa si ultima bucata de granit din cel mai indepartat coltisor al zonei modificate.


Penalizarile, in coada de peste


Contractul dintre Primaria Craiova si UTI International pentru modernizarea centrului expira peste numai câteva zile, pe 17 noiembrie. Daca ar fi sa ne luam dupa estimarile primarului Antonie Solomon, pâna in luna mai anul viitor vor trece exact sase luni. Intelegerea dintre parti ii acorda Primariei Craiova posibilitatea de a aplica penalizari de 0,1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de intârziere, daca tergiversarea a survenit din vina exclusiva a constructorului. Astfel, pentru o valoare contractata de 210 miliarde de lei, firma UTI ar trebui amendata cu 210 milioane de lei pe zi, iar pentru o depasire a termenului cu 180 de zile, din care scadem 90 de zile, lunile de iarna, sanctiunea s-ar ridica la aproape 19 miliarde de lei vechi, adica tot cam cât ar incasa Andrea Bocelli pentru prestatia de la Craiova. Solomon sustine ca nu i se vor calcula cine stie ce penalitati firmei UTI, din pricina ca si municipalitatea este de vina pentru ingreunarea activitatilor din santier. „Nu le-am pus nici noi la dispozitie tot ce trebuia. Au dat peste tevi, au dat peste tot felul de minuni, a trebuit sa intervina si alte societati. Lucrarile s-au extins mult fata de cele prevazute in hârtii“, le-a luat apararea primarul celor de la UTI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS