8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii, campioni la atragerea de subventii

Doljenii, campioni la atragerea de subventii

Potrivit reprezentantilor Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Dolj, producatorii agricoli doljeni au atras una din cele mai mari sume de bani pentru sprijin financiar destinat infiintarii culturilor de toamna. „Pâna la 31 noiembrie, au fost aprobate 60.616 cereri, in valoare totala de peste 24.000.000 RON. Este una dintre cele mai mari valori din tara“, a declarat Cocosila Veronica, sefa Serviciului Examinare Cereri, din cadrul APIA Dolj. Potrivit acesteia, banii primiti sub forma de bonuri corespund unei suprafete de aproximativ 164.000 de hectare. Numarul cererilor si implicit al valorii totale a subventiei va fi insa aflat abia zilele aceastea, deoarece mai trebuie centralizate si cererile depuse in ultima zi a subventiei (miercuri, 1 noiembrie). „Deocamdata nu stim daca termenul de depunere a subventiei va fi sau nu prelungit“, a adaugat Cocosila.


Potrivit OUG nr. 65/2006, producatorii agricoli care infiinteaza culturi in toamna anului 2006 primesc sprijin financiar in bonuri valorice in valoare de 150 RON/ha pentru achizitionarea de seminte si/sau ingrasaminte si/sau pesticide.


Urmatoarea etapa este reprezentata de decontarea bonurilor valorice de catre furnizorii de inputuri (seminte, ingrasaminte, pesticide). „Pâna in prezent suma bonurilor a celor ce au vândut inputuri este de peste trei milioane RON“, a mai spus Cocosila Veronica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS