11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoti la drumul mare

Hoti la drumul mare

Politistii au reusit sa retina, acum o saptamâna, in urma unei razii in care au fost implicati peste 100 de oameni ai legii, un grup de romi din Craiova, care au comis mai multe tâlharii grave in comunele din judetul Dolj.


50 de politisti, 50 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Dolj si echipaje ale Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida au fost pusi in miscare pe 25 octombrie, de Sectia 4 Politie Craiova, pentru a executa o razie in baza a 12 mandate de perchezitie pentru 12 locuinte din municipiul Craiova, din zona haltei Bordei.


In urma actiunii au fost retinuti sapte tineri romi, banuiti a fi autorii mai multor tâlharii comise in perioada iulie-octombrie pe raza judetului Dolj. Adrian S., de 17 ani, Gheorghe C., de 18 ani, Mihai C., de 14 ani, Catalin Mihai, de 20 de ani, Ionut M., de 15 ani, Ionut G., de 14 ani, si tânara Mihai Z., de 17 ani, de etnie roma, toti din Craiova, sunt cercetati de politistii doljeni pentru comiterea infractiunilor de tâlharie si lipsire de libertate fara drept.


Furau de la oi si porci pâna la bijuterii si cereale


Prima tâlharie comisa de grupul de romi si probata de oamenii legii s-a petrecut in noaptea de 3 spre 4 iulie, in jurul orei 3.30, in comuna doljeana Caraula, când un cioban a fost batut si i s-au sustras doua oi si patru iezi. In urma cercetarilor politistilor, s-a stabilit ca in acea noapte patru romi au venit la stâna cu un taxi, automobil ce avea firma acoperita si caruia ii lipseau numerele de inmatriculare, l-au batut pe cioban, dupa care l-au legat fedeles si au plecat cu animalele.


Urmatoarea victima a romilor a fost un taximetrist craiovean. Acesta a sesizat politistii ca, in noaptea de 11 spre 12 iulie, a fost victima unei tâlharii, comisa pe raza comunei Vârtop. S-a stabilit ca taximetristul, fiind in serviciu, in jurul orei 3.30, a fost solicitat de patru romi ca sa-i duca pâna in localitatea Vârtop – Dolj. Pâna sa ajunga la destinatie, pe un drum agricol, taximetristul a fost amenintat si deposedat de telefonul mobil, un lantisor, o bratara de aur si 1,2 milioane de lei.


Urmatoarele doua tâlharii au fost date la societati comerciale, una dintre ele comisa in plina zi.


Lovitura au dat-o in noaptea de 22 spre 23 octombrie, in jurul orei 1.00, când romii au patruns in incinta SC Agromixt Salcuta SA, au legat paznicul, dupa care au fortat usile cladirii si au sustras 300 de milioane de lei din sertarul unui birou.


Alta lovitura a fost data ziua, pe 15 octombrie, in jurul orei 13.30, când cinci romi au patruns in incinta Laboratorului de Agrotehnica Simnic. Doi dintre autori au legat-o, iar altul i-a tras câtiva pumni unei muncitoare care asigura paza, dupa care, cu ajutorul unei carute, au sustras un porc si doi acumulatori de tractor.


Fara scoala si acte


In urma raziei, politistii Sectiei 4 au confiscat obiecte provenite din comiterea de infractiuni in valoare de 250 de milioane de lei. In urma probatorului administrat, Judecatoria Craiova a emis mandate de arestare preventiva impotriva lui S. Adrian, pe o perioada de 19 zile, si lui C. Gheorghe si M. Catalin, pentru 29 de zile, pentru comiterea a trei infractiuni de tâlharie si trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal. Pentru trei dintre romi, intrucât nu aveau acte de identitate, nici macar certificate de nastere, nefiind inregistrati in nici o baza de date, s-a dispus punerea lor in legalitate, urmând sa fie prezentati Parchetului dupa finalizarea acestora. De asemenea, doua dintre cauze au fost declinate catre Parchetele Segarcea si Bailesti, intrucât infractiunile au fost comise pe raza de competenta a acestora. Oamenii legii au mentionat ca vor fi continuate cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale.


„Vom continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a grupului. Au fost ridicate mai multe bunuri a caror provenienta nu a putut fi justificata de cei cercetati si exista indicii ca acestia au fost implicati in comiterea a zeci de spargeri pe raza municipiului Craiova si in localitatile limitrofe“, a declarat scms. Valentin Gavrila, seful Sectiei 4 Politie Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII