15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalWeek-end cultural in Banie

Week-end cultural in Banie

Prima zi din week-end-ul dedicat manifestarilor Zilele Municipiului Craiova a stat sub semnul lansarilor de carte si al evenimentelor culturale. Sala de conferinte a hotelului restaurant Dragonul de Aur a gazduit colocviile „Mozaicul“ si lansarile volumelor „Scrisori din cetatea celor trei tunuri“ si „Descoperirea Europei“, ale scriitorului Adrian Marino, si „Teatrul in dialog cu veacul“, de Patrel Berceanu.


Nadia Marcu Pandrea, fiica filosofului oltean Petre Pandrea, a lansat volumul biografic „Petre Pandrea, mandarinul valah intre Berlin si Jilava“, iar la Muzeul de Arta Craiova scriitorul Victor Parhon a lansat volumul „Istoria teatrului românesc contemporan“.


Uniunea Ziaristilor Profesionisti i-a premiat pe jurnalistii craioveni


Si cladirea primariei a fost cuprinsa sâmbata de febra manifestarilor culturale, aici desfasurându-se Simpozionul National „Invatamântul jurnalistic in sprijinul comunitatii“. In cadrul acestuia, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a decernat premiile Ordinul ziaristilor clasa I aur si clasa III bronz pentru cel mai tânar si cel mai vârstnic jurnalist, distinctii pe care le-au primit numerosi ziaristi craioveni. La simpozion au participat si cunoscutii oameni de presa Doina Jalea si Alexandru Mironov.


Si cum o sarbatoare a Craiovei nu ar fi completa fara sa se aminteasca de echipa-fanion a oltenilor, „Craiova Maxima“, in Sala Mare a Primariei Craiova a avut loc lansarea unei carti scrise de gazetarul sportiv Ion Jianu, dedicata antrenorului echipei de legenda, Constantin Otet.


La actiune au participat jurnalistul Cristian Topescu si fosti jucatori ai „Craiovei Maxima“ si ai Universitatii Craiova din anii ce au urmat succeselor din Cupa UEFA. Cristian Topescu si-a amintit de momentele in care comenta meciurile unei echipe ale carei performante erau traite la maximum de suporteri. Iubirea alb-albastra nu va muri niciodata, lucru pe care l-au simtit cei prezenti la lansarea cartii când a fost prezentate imagini cu Constantin Otet pe fundalul muzical al mai multor cântece dedicate Universitatii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS