6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCeaiul verde si cancerul

Ceaiul verde si cancerul

Anumite forme de cancer apar mult mai rar in regiunile unde se consuma in mod regulat ceai verde, cum ar fi China sau Japonia, comparativ cu alte regiuni. Site-ul www.topsanatate.ro va spune care este legatura dintre ceaiul verde si cancer.


Ceaiul verde nu este, bineinteles, un medicament in cazurile de cancer deja declarate, dar el poate sustine terapia si, mai ales, poate preveni imbolnavirea de cancer.


Principalul sau avantaj consta in faptul ca el ataca o tumoare in curs de formare nu dintr-o singura directie, ci din mai multe. EGCG, flavonele si vitaminele inhiba cresterea tumorilor maligne, dar in primul rând impiedica aparitia lor. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.


Ceaiul verde contine multe substante cu efect antioxidant, iar consumul sau regulat pastreaza sanatatea si capacitatea de rezistenta a corpului. Cele mai importante substante antoxidante sunt: vitamina C, E, beta-carotina si seleniul. O serie de substante continute in ceaiul verde, ca de pilda flavonele, protejeaza si mentin capacitatea functionala a vitaminei C. Din acest motiv este util ca, pe lânga o alimentatie echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete, sa se bea regulat câte o ceasca de ceai verde in loc sa se ia vitamine sintetice.


Indicatie


Pe lânga ceaiul verde, un efect antioxidant comparabil il are si vinul rosu. Ceaiul negru se afla in aceasta privinta doar cu putin in urma celor doi competitori fruntasi – ceaiul verde si vinul rosu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS