Acasă Local Tariceanu, criticat de liberali pentru cedarea Apararii

Tariceanu, criticat de liberali pentru cedarea Apararii

Cedarea Ministerului Apararii in schimbul postului de comisar european i-a nemultumit pe multi liberali. Sedinta Biroului Permanent Central al PNL, desfasurata miercuri seara, a fost plina de reprosuri, iar Calin Popescu Tariceanu a fost nevoit sa dea explicatii.


Purtatorul de cuvânt al liberalilor nemultumiti a fost vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu. El i-a atras atentia premierului ca Apararea e mult mai importanta decât functia de la Bruxelles si nu trebuia sa o cedeze democratilor. „E cu totul nepotrivit ca presedintele a negociat in numele unui partid, care de indata s-a conformat domnului Basescu. S-a convocat CNC-ul, fruntasi liberali, democrati si au ajuns la o solutie inteleapta“, a declarat Crin Antonescu, lider de grup PNL. „Nu pot sa spun ca sunt multumit, dar nu a dat-o la schimb pentru ca functia de comisar european era oricum sub apanajul premierului. Pentru linistea din tara si pentru o buna perceptie pe plan european trebuie sa facem sacrificii si acele sacrificii le-am facut noi“, a spus Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL.


Primul ministru nu s-a lasat impresionat de critici si le-a replicat nemultumitilor ca o sa revendice toate functiile in stat atunci când liberalii vor face mai multe puncte in sondaje. In apararea premierului a sarit presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care l-a dojenit pe Rusanu. „Vii acum si versi lacrimi de crocodil, dar nu te-am vazut niciodata luându-i apararea lui Atanasiu“, i-ar fi spus Olteanu lui Rusanu.


Conform unor surse liberale, premierul le-ar fi marturisit colegilor de partid ca Traian Basescu l-a amenintat ca va colabora exclusiv cu Seful Statului Major, daca la sefia MApN nu va fi un apropiat al sau.

Exit mobile version