16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSi-a omorât sotia in bataie

Si-a omorât sotia in bataie

Criminalul spune ca marti seara i-a dat doua palme sotiei sale, iar a doua zi dimineata a gasit-o moarta in cocenii din gradina.


O femeie de 41 de ani, din comuna Izvoarele, judetul Olt, mama a patru copii, a murit dupa ce sotul ei a lovit-o cu bestialitate. Tudorita Cândea era casatorita de mai bine de 20 de ani cu Mihai, de 40 de ani. Cei doi soti primeau ajutor social de la primarie.


Ieri-dimineata, Mihai a mers la politie si a anuntat ca si-a gasit sotia moarta in cocenii din gradina. Politistii s-au deplasat imediat la fata locului, unde au constatat ca femeia este decedata, anuntând apoi lucratorii de la Investigatii Criminale. Intre timp, criminalul a fost dus la Postul de Politie Izvoarele, in timp ce criminalistii au fotografiat si au cautat probe prin care sa stabileasca exact cauzele ce au provocat moartea Tudoritei. Autorul crimei spune ca i-a dat doar doua palme sotiei sale si nu stie din ce cauza a murit.


„Tati o batea mereu pe mama pentru ca ea se imbata“


In noaptea când s-a petrecut tragedia, cele doua fetite ale Tudoritei, Gabriela, de opt ani, si Alina Maria, de 11 ani, erau in vizita la sora lor mai mare, Ionica, in satul Alimanesti, unde aceasta este casatorita. Cele doua fete spun ca mama lor „mânca“ bataie destul de des de la Mihai, pentru ca obisnuia sa consume alcool. „Mami lua mereu bataie de la tati, pentru ca ea umbla numai bauta. Tati ii spunea sa nu mai bea, dar ea nu asculta. Inainte sa plecam la Ionica, tata a batut-o, i-a dat doua palme. Si noua ne vorbea urât si ne batea atunci când nu era el acasa. Acum ne pare rau de ea, dar ei nu-i parea rau de noi“, au spus fetele. Vestea ca Mihai Cândea si-a omorât sotia nu i-a luat prin surprindere pe vecini, pentru ca, spun ei, stiau ca Mihai isi batea sotia, deoarece aceasta consuma alcool, uneori in mod exagerat.


„Nora mea statea plecata de acasa cu zilele si bea pe unde apuca“


Constantin Cândea spune ca fiul sau a dus o viata grea cu Tudorita. El l-a sfatuit sa se desparta de sotia sa, insa acesta spunea ca au impreuna patru copii si ii e greu sa renunte la ea. In urma cu ceva timp, Mihai a fost angajat la Slatina. In timp ce el era la serviciu, sotia sa pleca de acasa, la parintii ei sau „unde gasea sa bea“, sustine Constantin. Barbatul mai spune ca, in ultimul timp, fiul sau mergea cu ziua pe la oamenii din sat ca sa câstige un ban in plus. Tudorita, in schimb, nu muncea nici acasa, dar la altcineva? „A fost o femeie care nu facea altceva decât sa bea. Nu zic ca nu, si Mihai bea, dar ea, ca femeie, intrecea orice limita. Când pleca el de acasa, ea statea numai plecata. Ultima data a batut-o pentru ca a stat plecata de-acasa vreo cinci zile. Numai ea stie unde a fost in timpul asta. I-am dat un sac de malai acum o saptamâna. Nu mai are nimic, l-a vândut pe bautura. Stie toata lumea, toti vecinii stiu ca ea umbla numai beata. Ea l-a facut pe baiatul meu sa o bata, iar acum plateste el pentru bautura pe care a baut-o ea“, a povestit Constantin.


Ieri, la locuinta sotilor Cândea au sosit primarul din comuna, Vasile Visan, secretara de la primarie, dar si un asistent social care se va ocupa de cele doua fetite ramase fara parinti. In urma autopsiei, medicul legist a stabilit ca victima a decedat in urma unei hemoragii interne. Anchetatorii au stabilit ca femeia a fost lovita de mai multe ori cu un par, iar la scurt timp a decedat. Pentru fapta comisa, Mihai Cândea risca sa-si petreaca tot restul vietii dupa gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS