15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOperatorul regional de apa, tinut in sah de Primaria Craiova

Operatorul regional de apa, tinut in sah de Primaria Craiova

Proiectul de infiintare a operatorului regional de apa la nivelul judetului Dolj mai are mult de asteptat pâna va deveni realitate. Cu toate ca alesii judeteni au facut ieri un prim pas pentru infiintarea operatorului, cel care trebuie sa-si dea acordul pentru ca Regia de Apa din Craiova sa intre in acest proiect este consiliul local.


Potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, o prima faza a procesului de transformare a regiei in operator regional este transformarea ei in societate comerciala, proces care are termen de finalizare luna martie a anului viitor. „A fost organizata o licitatie la Uniunea Europeana si a câstigat o firma spaniola un proiect in valoare de un milion de euro, proiect care prevede transformarea regiei in societate comerciala. Deocamdata nu s-a intâmplat acest lucru, insa e un termen care curge pâna in luna martie 2007. Problema este ca in judet se vor face alimentari cu apa si pentru fiecare lucrare va fi nevoie de avizul operatorului regional, care nu exista deocamdata si trebuie sa comunicam pâna la sfârsitul acestui an daca vom avea operator regional de apa“, a precizat Prioteasa. Presedintele CJ a adaugat ca, desi proiectul de hotarâre privind transformarea regiei in operator regional s-a aflat pe ordinea de zi a CL Craiova, documentul a fost retras, iar procesul este in acest moment tergiversat de municipalitatea craioveana.


CJ isi face societate proprie


Pâna când administratia craioveana isi va da acordul privind infiintarea operatorului regional, consilierii judeteni si-au dat ieri acordul pentru infiintarea unei societati comerciale care sa cuprinda celelalte consilii locale din judetul Dolj printr-o hotarâre a CJ. Ion Prioteasa a precizat ca in momentul in care Regia de Apa Craiova se va hotari sa devina operator regional nu va fi nevoie decât de unirea celor doua societati. „Noi avem deja o hotarâre cu 66 de consilii locale. Putem face aceasta societate, si când Regia de Apa se hotaraste nu trebuie decât sa le unim. Pâna atunci, alimentarile si proiectele trebuie avizate de cineva, deci e nevoie de aceasta societate“, a spus Ion Prioteasa.


Contactati telefonic, reprezentantii Regiei de Apa Craiova nu au dorit sa comenteze afirmatiile alesilor judeteni si au declarat ca un raspuns pentru intrebarile legate de acest subiect ar putea fi gasit la conducerea Primariei Craiova.


„Eu n-as vrea sa fac nici un comentariu pe acest subiect. Va rog sa va adresati conducerii Primariei Craiova“, a declarat Liviu Ionita, directorul Regiei de Apa Craiova. Primarul Antonie Solomon nu a putut fi contactat pâna la inchiderea editiei pentru a-si exprima punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS