16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBodu a bulversat Directia Finantelor Publice

Bodu a bulversat Directia Finantelor Publice

Un ordin dat de Sebastian Bodu, prin care se stabileau noi competente administratorilor sefi, a fost anulat dupa cinci zile.


Un ordin emis de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a bulversat conducerea Directiei Finantelor Publice Gorj, precum si a altor institutii similare din tara. Potrivit deciziei din 20 octombrie, in functia de administrator sef al Directiei Finantelor Publice Gorj este numit Marinica Ciumag, cel care este si directorul adjunct responsabil pe activitatea de control. Insa, ceea ce a socat conducerile institutiilor care se ocupa de colectarea taxelor si impozitelor era cresterea atributiilor administratorilor sefi ai directiilor judetene, astfel incât directorii executivi erau trasi pe o linie moarta. Conform ordinului emis de Bodu, administratorul- sef primeste atributii de solutionare a contestatiilor si petitilor, juridice, audit intern, care se aflau in raspunderea directorului executiv general. Ordinul lui Bodu incalca insa hotarârea de guvern, prin care se stabilesc atributiile personalului de conducere.


Conducerea Directiei Finantelor Publice Gorj a trimis o adresa la Ministerul Finantelor pentru clarificarea situatiei: „S-a creat o confuzie si am trimis o adresa la Ministerul Finantelor, pentru ca nu intelegea nimeni ceea ce se intâmpla“, a spus Gheorghe Paraschivu, directorul executiv general al Directiei Finantelor Publice Gorj. Raspunsul nu a intârziat sa apara. Astfel, Ministerul Finantelor Publice a anulat ieri prevederile ordinului dat de Bodu.


Morega cere demisia lui Bodu


Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a cerut ieri demisia lui Sebastian Bodu, ca urmare a emiterii unui asemenea ordin. Acesta a declarat ca a facut chiar o solicitare scrisa in acest sens catre guvern, dar si catre conducerea PNL: „Am transmis o adresa la nivelul guvern, dar si la Biroul Permanent Central al PNL, pentru anularea ordinului si demiterea lui Bodu. Acest ordin este total ilegal, pentru ca anuleaza competentele stabilite printr-o hotarâre de guvern. Prevederile ordinului lui Bodu nu respecta legislatia in vigoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS