16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalToamna se numara artezienele

Toamna se numara artezienele

Recolta de arteziene a Baniei s-a imbogatit ieri cu fântâna de la Medicina Veche. Edilii se asteapta ca in doua-trei zile sa probeze arteziana muzicala din Piata Prefecturii.


Inca o arteziana in culori a intrat ieri in program de functionare la Medicina Veche, investitie care face parte din campania de amenajare a fântânilor din Craiova pe anul 2006 si care a inghitit trei miliarde din bugetul local. Aceasta este insa una dintre suratele mai mici din familie, edilii asteptând acum inaugurarea artezienei muzicale din Piata Prefecturii, care, potrivit primarului Antonie Solomon, va intra in probe la sfârsitul saptamânii. „Chinezii m-au asigurat ca, in doua-trei zile, putem sa pornim arteziana, cu tot cu muzica. Va spun ca o sa va minunati“, a declarat Solomon. Desi a afirmat in mai multe rânduri, in ultima perioada, ca nu mai este interesat sa pazeasca santierul de modernizare a centrului Baniei, care include si fântâna cântatoare, primarul a intors-o ieri, sustinând ca nu se poate abtine. „Ar fi si pacat, dupa ce mi-am facut atâtea zile negre, sa-i las in pace (pe constructori, proiectanti etc. – n.r.) acum. Sa lucreze, ca trebuie sa respecte contractul“, a mai spus Antonie Solomon. Reteaua de fântâni din zona modificata inghite peste 40 de miliarde de lei.


Ciuperca, ultima lansata


Bijuteria lui Solomon va fi insa concurata de alta, aflata inca in „chinurile facerii“ la intersectia bulevardelor 1 Mai cu Popa Sapca, la Ciuperca. De departe cea mai scumpa dintre instalatiile de acest gen din tara – 15 miliarde de lei, aceasta ar trebui sa proiecteze apa si culori la 15 metri inaltime pe la inceputul lunii noiembrie, insa termenul va fi devansat din cauza celebrelor conducte de utilitati nestiute, pe care constructorii le descopera in fiecare dintre santierele Craiovei.


„S-au inregistrat deja intârzieri din pricina unor retele de utilitati care ar fi trebuit deviate. Asta nu impiedica insa constructorul sa finalizeze investitia in luna noiembrie, bineinteles daca permite si vremea“, a declarat Adriana Motocu, directorul Directiei tehnice a Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII