6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSile Camataru a parasit Craiova

Sile Camataru a parasit Craiova

Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost transferat ieri de la Craiova la Penitenciarul de maxima siguranta Rahova. Transferul de la penitenciarul craiovean s-a efectuat in jurul orei 12.00, in conditii de mare securitate, si nu au intervenit probleme pe parcursul deplasarii.


Transferul vine la scurt timp dupa ce Vasile Balint a fost vizitat in arestul Penitenciarului de maxima siguranta Craiova, de deputatul Nati Meir, caruia i s-a plâns ca a fost transferat in mod abuziv de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova la PMS Craiova. Deputatul i-a promis ca il va ajuta sa obtina transferul in Capitala. La solicitarea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Administratia Nationala a Penitenciarelor a aprobat acest transfer. Vasile Balint a facut cererea de transfer motivând ca doreste sa fie mai aproape de familia sa si ca aproximativ de trei ori pe saptamna trebuia sa se afle la instante din Bucuresti“, a declarat Daniel Barbu, purtatorul de cuvânt al Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova.


Revolta, urmata de rapire


Motivul mutarii lui Vasile Balint de la Rahova la Craiova a fost acela ca ar fi planuit o revolta, in timpul careia ar fi urmat sa-i ia ostatici pe deputatul Nati Meir si pe ziaristii care-l insoteau. Vizita delegatiei conduse de deputat a fost programata pentru 17 septembrie, când accesul ziaristilor a fost interzis de sefii ANP, atât la Rahova, cât si la Penitenciarul Jilava, sub pretexte de procedura. Vasile Balint si alti detinuti ar fi avut mai multe revendicari de semnalat, intre care cele mai importante erau de ordin material, dar si trecerea prin parlament a proiectului de lege privind gratierea persoanelor condamnate la pedepse mai mici de cinci ani. La Craiova, Nati Meir a dezmintit posibila sa rapire. „Au fost niste inventii, nu am crezut asa ceva“. Avocata lui Sile Camataru, Laura Vicol, a declarat la acea data ca sefii Administratiei Penitenciarelor nu au motivat mutarea lui Vasile Balint la Craiova, „iar noi vom cere mutarea acestuia inapoi la Rahova“, ceea ce s-a si intâmplat in cursul zilei de ieri.


15 ani de detentie


Vasile Balint, alias Sile Camataru, a fost condamnat pe 18 iulie 2005 la 15 ani de detentie si cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru comiterea infractiunilor de tâlharie, santaj, sechestrare de persoane, proxenetism si lipsire de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS