10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanta intra in iarna cu masini bune de casat

Ambulanta intra in iarna cu masini bune de casat

Serviciul de Ambulanta Dolj are doua treimi din parcul auto bun de casat. Ca sa poata trece de iarna aceasta, unitatea are nevoie de bani frumosi pentru a-i „pompa“ in piese de schimb.


Serviciul de Ambulanta Dolj a inceput pregatirile de iarna. Unitatea a inceput achizitionarea de antigel si anvelope si se pregateste sa caseze sase autosanitare. Potrivit directorului Cristian Gângioveanu, casarea autovehiculelor este necesara pentru a mai reduce cheltuielile, reparatiile costând uneori mai mult decât masina care trebuie reparata. „Avem o autosanitara fabricata in 1992 care zace de mai multe luni in garaj fara sa o putem repara. Am vrut sa cumparam un motor nou de la reprezentanta Fiat din Craiova, dar ne-ar fi costat mai mult decât valoreaza masina. Vom incerca sa o reparam in atelierul nostru“, a precizat Gângioveanu.


Pe de alta parte, multe dintre autovehiculele SAJ Dolj ar fi trebuit casate demult. De exemplu, printre cele sase masini propuse spre casare de conducerea institutiei se afla si o Dacie Break din 1991 cu 400.000 de kilometri la activ, in conditiile in care normal ar fi ca o masina sa fie casata dupa sase ani sau dupa 250.000 de kilometri parcursi.


Unde se spala rufele murdare?


Daca Autoritatea de Sanatate Publica Dolj va aviza casarea celor sase masini, Serviciul de Ambulanta ar mai ramâne cu 73 de autovehicule in dotare (inclusiv la statiile din judet). Dr. Gângioveanu sustine ca este un numar acceptabil, cu conditia ca autovehiculele sa fie functionale, ori in prezent unitatea pompeaza bani in repararea masinilor, din care doua treimi ar fi trebuit deja casate. „Ne luptam sa le mentinem in stare de functionare si cred ca ne vom descurca. Asteptam sa mai primim niste bani in jurul datei de 1 noiembrie la rectificarea de buget si vom primi, eu sper ca pâna la sfârsitul anului, si câteva ambulante noi. Achizitia se va face in urma unei licitatii nationale care se va desfasura pe 18 noiembrie“, a mai spus Gângioveanu.


Ambulantierii nu sunt insa la fel de optimisti ca directorul lor. Acestia sustin ca se confrunta cu probleme din ce in ce mai grave, de la lipsa cearsafurilor si pieselor de schimb pâna la deteriorarea aparaturii medicale de pe salvari. „Avem un singur rând de cearsafuri pentru spalarea carora unitatea a incheiat contract cu o firma. Problema este ca ne iau cearsafurile si ni le aduc inapoi dupa o saptamâna. Iar noi asezam bolnavii pe targa, direct pe musama. Mai mare rusinea!“, a comentat un ambulantier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS