10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu ars intr-un bordei

Au ars intr-un bordei

O femeie si-a pierdut viata, iar sotul sau a suferit arsuri grave, dupa ce bordeiul in care locuiau a luat foc de la o lumânare lasata aprinsa.


Elena Preda, de 37 de ani, si Constantin Preda, de 42 de ani, din localitatea doljeana Teasc, locuiau impreuna cu fiul lor intr-un bordei, adica intr-o groapa sapata in pamânt, acoperita cu stuf si folii de plastic. Familia Preda era cunoscuta in sat ca una cumsecade, dar care isi ducea traiul de pe o zi pe alta, cea mai mare parte a banilor fiind adusa de fiul lor, care lucra cu ziua prin sat. „Ei stateau in bordeiul asta, unde isi pusesera doua paturi si o masa. Nici curent nu aveau, ca a fost taiat pentru neplata. Casa lui Constantin este in picioare si puteau sta in ea daca renovau o camera, dar cred ca nu au putut de raul mamei lui. Stateau si ei cum puteau in groapa asta sapata in pamânt“, a povestit Mihai Gheorghe, tatal Elenei Preda. Miercuri seara, in jurul orei 21.00, bordeiul in care locuia familia Preda a luat foc de la o lumânare.


„El se zbatea ca sarpele“


O autocisterna a Detasamentului 2 Pompieri Craiova s-a deplasat pentru a stinge incendiul izbucnit la locuinta lui Constantin Preda. Interventia pompierilor si a vecinilor pentru stingerea incendiului nu a putut salva insa viata Elenei Preda, care a murit in urma arsurilor suferite. Vecinii au povestit ca in momentul izbucnirii incendiului in bordei nu se afla decât femeia, iar sotul sau a fost ranit in timp ce incerca sa o salveze. „Este mare pacat de ea, pentru ca era o femeie tânara si cumsecade. Nu stim de la ce a pornit focul, dar când a venit Constantin acasa si a vazut bordeiul in flacari a incercat sa intre sa-si scoata femeia, dar nu a reusit si a fost ars si el. Când a venit salvarea era constient si se zbatea pentru ca era sigur ca nevasta lui murise in foc. Dupa aceea a venit si baiatul lor, dar a intrat in stare de soc când a vazut ce s-a intâmplat“, a explicat un vecin. Constantin a fost transportat cu ambulanta SMURD la Spitalul de Urgenta Craiova si a ramas internat in Sectia de chirurgie plastica. Medicii au stabilit ca acesta a suferit arsuri de gradele doi si trei pe fata si mâini.


Pompierii doljeni au constatat ca focul a pornit de la flacara deschisa, adica de la o lumânare folosita la iluminat. Corpul neinsufletit al femeii a fost transportat la morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzei mortii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS