8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTestare gratuita in timpul sarcinii

Testare gratuita in timpul sarcinii

Gravidele sarace beneficiaza gratuit de o ecografie tridimensionala si un triplu test la Centrul Prima Medical din Craiova, in cadrul unei campanii lansate de Fundatia „Copii Sanatosi“.


Fundatia „Copii Sanatosi“ a lansat joi la Centrul Prima Medical din Craiova o campanie de informare si educare a familiilor care isi doresc copii, despre importanta controlului medical in timpul sarcinii. Sub deviza „Copilul tau e mai fericit când cineva are grija de sanatatea lui“, campania urmareste in principal sa contribuie la reducerea numarului de nou-nascuti cu malformatii congenitale si prevenirea abandonului acestor copii. La eveniment au participat sotia prim-ministrului, Ioana Popescu Tariceanu, in calitate de presedinte al fundatiei, si printul Maximilian von Habsburg, presedintele onorific al companiei Medrom – din care face parte Prima Medical, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale si medicale din Craiova.


Bania este primul oras din România, dupa Bucuresti, in care Fundatia „Copii Sanatosi“ deruleaza acest proiect, iar Prima Medical va fi unitatea prin intermediul careia femeile cu posibilitati materiale reduse vor putea sa primeasca asistenta medicala gratuita in cadrul programului, dupa cum a declarat Ioana Tariceanu: „Malformatiile congenitale reprezinta una dintre principalele cauze de deces in rândul nou-nascutilor. De aceea, femeile care provin din familii cu venituri mai mici de 3,5 milioane de lei pe membru de familie vor putea efectua prin intermediul fundatiei noastre o ecografie tridimensionala si un triplu test. In Bucuresti am reusit pâna acum sa testam peste 1.000 de femei in cadrul acestui program si, din pacate, s-au descoperit si câteva cazuri de malformatii. Tot in cadrul acestui program urmarim tratarea copiilor cu malformatii congenitale“.


Triplu test si ecografie


Gravidele cu posibilitati materiale reduse se vor putea adresa la Prima Medical din Craiova pentru efectuarea in mod gratuit a unei ecografii tridimensionale si a unui triplu test. Tot ceea ce trebuie sa faca femeia este sa sune la numarul de telefon 021.211.44.64, al Fundatiei „Copii Sanatosi“, sau sa se adreseze direct la Prima Medical (in incinta Spitalului de Neuropsihiatrie de pe Calea Bucuresti) pentru programare. Centrul medical ofera asistenta medicala gratuita in cadrul programului in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 14.00 – 20.00, doar pe baza buletinului, a unei copii dupa actul de identitate si a unei declaratii pe proprie raspundere pe care femeia o va completa la sediul unitatii medicale si din care sa rezulte ca are un venit mai mic de 3,5 milioane de lei. Ioana Tariceanu a mentionat ca la inceput vor putea beneficia de servicii medicale gratuite un numar limitat de gravide, celelalte urmând sa fie programate pentru luna urmatoare.


Centru de diagnostic


Prima Medical, una dintre diviziile companiei internationale Medrom, are o clinica in Bucuresti si un centru de diagnostic la Craiova dotat cu echipamente performante. In viitor, intentioneaza sa dezvolte o retea nationala privata de centre de diagnostic interconectate la nivel national si international.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS