13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a dat liber la voie buna

S-a dat liber la voie buna

S-a instituit pentru a douasprezecea oara vama peste Podul Olt. Ieri, la intrarea in Slatina, dinspre Craiova, soferii au fost opriti de politie fara sa se supere cineva. S-au dat pasapoarte de oltean, s-au impartit mamaliguta si pastrama, s-a acceptat ca pâna si soferii sa guste din vinul proaspat. Adica s-a derulat totul dupa scenariul cunoscut de atâtia ani. Cu precizarea ca invitatul pe care municipalitatea a mizat, in incercarea de a creste interesul pentru „Oltenii si… restu’ lumii“, Florin Piersic, a „confiscat“ intregul ceremonial. Televiziunile prezente si-au croit drum prin multime sa nu rateze un gest, o poanta ale artistului. Timp a fost suficient si la intrarea in oras, dar si mai târziu, in târgul mesterilor populari.


„Deschiderea butoiului cu vin si glume“, momentul doi in programul organizatorilor, a strâns trecatorii imediat, vinovat ca i-a tinut pe toti cu zâmbetul pe buze fiind acelasi Piersic. I-au dat concursul si oficialitatile: primarul Darius Vâlcov, prefectul Octavian Popescu, subprefectul Gigel Stirbu, sefii institutiilor de cultura, deloc putini.


Caricaturistul Stefan Popa Popa’s n-a lipsit nici de la cea de-a XII-a editie. Mai mult, el a adus la Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu“ o expozitie pe care pâna acum n-a vazut-o decât lumea buna. Este vorba despre o expozitie de fotografii in care sefi de state, premieri, maestri ai sportului mondial si mari artisti au fost surprinsi in apropierea caricaturistului român tinând la vedere portretele realizate de acesta cu prilejul diferitelor manifestari sau evenimente politice internationale la care a fost invitat. Tot la Biblioteca Judeteana au mai fost deschise doua expozitii de caricatura, una cu lucrari ale lui Tudor Banus, caricaturistul de la Times si Le Monde, si alta internationala, cu lucrari ale unor artisti români si sud-americani.


Daca ati mers sa vedeti concursul de bancuri prezidat de Florin Piresic si spectacolul folcloric de dupa, probabil ca v-ati facut o parere despre aceasta editie a festivalului. Daca nu, astazi, in ultima zi, o sa aveti surprize in târg, unde „oltenii se trag pe sfoara“. De asemenea, la ora 17.00, va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor festivitatea de premiere, iar la 18.30, recitalul Florin Piersic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS