10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPartid pe voturile puscariasilor

Partid pe voturile puscariasilor

Deputatul Nati Meir a venit ieri la Craiova pentru a-l ajuta pe Sile Camataru sa se intoarca la Bucuresti, dar si pentru a anunta crearea unui adevarat partid popular, bazat pe sprijinul detinutilor.


Aflat ieri intr-o vizita de documentare la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova, deputatul Nati Meir a facut demersuri ca Vasile Balint, zis Sile Camataru, sa fie transferat la Bucuresti. Pe lânga promisiunea ca transferul lui Balint se va face luni, deputatul a mai anuntat o stire „bomba“, care va produce cutremure in viata politica. In final, a spus ca-si va face un partid in care va invita ca membri „nume grele“ care au suferit de pe urma justitiei, de genul Tender, iar sustinatori vor fi aproximativ 50.000 de puscariasi din tara.


Motivul oficial al vizitei lui Meir la PMS Craiova au fost 12 sesizari primite de la detinutii craioveni, dar si rugamintea lui Balint de a-l ajuta sa se intoarca la Bucuresti, pentru ca a fost transferat in mod abuziv de la Penitenciarul Rahova. Motivul acestui transfer ar fi fost ca Sile a planuit o revolta pe durata vizitei lui Meir la Rahova, mai multi jurnalisti si deputatul urmând sa fie luati ostatici. „Mutarea lui Balint a fost una nejustificata, iar eu nu cred povestea cu rapirea mea la Rahova. Azi am vorbit cu procurorul Alexandru Serban, directorul ANP, iar acesta a spus ca Balint va fi mutat luni la Rahova sau Jilava“, a explicat Nati Meir. Motivele invocate de Balint pentru transferul la Bucuresti nu au legatura cu conditiile de la Craiova, de care se declara multumit, chiar daca a fost cazat intr-o celula cu mai multi arestati preventiv. Au fost invocate imposibilitatea vizitarii de cei sapte copiii ai sai si necesitatea prezentei zilnice in Capitala incepând de luni. Intrebat daca ar fi venit la PMS chiar daca nu era solicitat de Camataru, Meir a spus ca da, marturisind totusi ca restul sesizari sunt unele de rutina, cum ar fi solicitarea unei pensii sau a unui ajutor pentru repararea danturii.


Puscariasii nu pot fi membri, dar pot vota


„Bomba“ aruncata ieri de Meir la Craiova, menita sa produca un mare cutremur politic, a fost ca isi va face pâna la sfârsitul lunii un partid, mai exact va deveni presedinte al Partidului Popular din România. In prezent, aceasta formatiune il are ca presedinte pe scriitorul Vladu Alexandru Sadovan, insa o data cu venirea lui Meir acesta va deveni presedinte executiv. Noua formatiune politica se va numi „Justitia si Adevarul“ si va include nume sonore de oameni politici si de afaceri care au avut de suferit de pe urma justitiei. „In partid vor intra oameni ca, de exemplu, Ovidiu Teder, care a stat in inchisoare numai pe baza unui telefon, adica oameni care au patit-o pe nedrept. Sa nu se inteleaga ca va fi un partid al puscariasilor, pentru ca ei nu pot fi pe liste, insa am sustinerea a peste 50 de mii de detinuti din tara, plus familiile lor“, a mai spus Meir. Intrebat daca si Cozma va fi membru al viitoarei formatiuni politice, deputatul a mentionat ca, desi l-a ajutat pe Cozma sa scape de detentie, acesta are de gând sa-si faca singur partid. Nati Meir a mai amintit si de un proiect de lege pentru gratierea in cazul unor pedepse, proiect care ii va aduce si mai multe voturi din partea puscariasilor daca va fi adoptat de forurile competente.


Dezvaluiri „incendiare“


Nati Meir a mai promis si acum doi ani, pe când era consilierul presedintelui PRM, ca va face câteva dezvaluiri incendiare in fata ziaristilor, insa totul s-a terminat destul de prost pentru fostul consilier. Dezvaluirile consilierului au fost de fapt niste fragmente nerelevante dintr-o discutie purtata cu un membru marcant al PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS