5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri IT&C

Americanii acceseaza videoclipuri online


Peste 100 de milioane de americani, sau trei din cinci utilizatori de internet, au urmarit materiale video on line in luna iulie, potrivit unui nou studiu. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, rezultatele studiului au fost prezentate, saptamâna aceasta, de compania ComScore Media Metrix. In raportul realizat de specialistii americani se arata ca numarul utilizatorilor care au accesat un material video si/sau l-au descarcat pentru a-l privi mai târziu se ridica la 107 milioane. Totodata, videoclipurile descarcate au fost in numar de 7,2 miliarde, realizându-se o medie de 67 de unitati per utilizator. Pe primul loc, intr-un clasament al site-urilor cu cele mai vizionate materiale video, s-a situat Yahoo, cu 38 de milioane de utilizatori, fiind urmat de MySpace.com, cu 37 de milioane de utilizatori, si de YouTube, cu 31 de milioane.


Yahoo a achizitionat Jumpcut


Reprezentantii Yahoo au anuntat, saptamâna aceasta, ca au cumparat site-ul Jumpcut, care pune la dispozitia utilizatorilor o serie de unelte pentru editare video usor de folosit. Potrivit site-ului Reuters.com, aceasta decizie a fost luata pe fondul eforturilor gigantului american de a-si dezvolta motorul de cautare cu noi servicii. Pâna in prezent, termenii acestei achizitii nu au fost facuti publici.


Jumpcut, site creat in urma cu sase luni de un grup de specialisti din San Francisco, ofera gratuit utilizatorilor un set de unelte pentru editare video on line cu ajutorul carora pot fi manipulate videoclipuri, fara a fi necesara instalarea software-ului pe computerul de pe care se lucreaza.


Desi popularitatea videoclipurilor on line a crescut foarte mult, in ultima perioada, numarul specialistilor care creeaza programe de editare pentru astfel de materiale este in continuare scazut.


Potrivit sursei citate, Jumpcut se va alatura altor achizitii recente ale Yahoo, printre acestea numarându-se si site-ul de photo-sharing Flickr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS