21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiat pentru cinste

Premiat pentru cinste

Un craiovean, pensionat pe caz de boala, cu un venit de doua milioane de lei, a gasit in urma cu o saptamâna 90 de milioane de lei pe strada, bani cu care s-a dus direct la politie.


Directorul unei societati din Craiova a fost vineri, 22 septembrie, la o sucursala de banca din cartierul craiovean Rovine pentru a ridica o suma de bani. Dupa ce s-a efectuat tranzactia, barbatul a plecat, insa pe drum a pierdut 90 de milioane de lei, in bancnote de un milion. A observat lipsa banilor la scurt timp, s-a intors la banca pentru a intreba daca nu cumva i-a uitat acolo, insa nu i-a mai gasit. Doru Dinea, de 43 de ani, din Craiova, pensionat medical, a iesit vineri din casa pentru a face cumparaturi si a gasit teancul de bani intr-o balta. A asteptat zece minute pentru a se intoarce pagubitul, insa când a vazut ca acesta nu apare s-a dus direct la politie, fara macar a numara banii.


Premiat de politisti


Doru Dinea spune ca gestul sau este cât se poate de normal si nu intelege de ce este nevoie de atâta publicitate. „Vreau sa spun ca nu am facut nimic deosebit, este un gest normal si nu este nevoie de publicitate. Am gasit banii intr-o balta când ma intorceam de la pâine. Initial, nu am vrut sa ma aplec, pentru ca am crezut ca sunt din aceia publicitari. Am stat un pic, ca poate vine cineva dupa ei si, daca am vazut ca nu apare nimeni, m-am dus la politie si i-am numarat impreuna cu politistul de serviciu. Nu m-am gândit nici o clipa sa-i opresc, pentru ca, daca ma gândeam la asa ceva, ii pastram si gata“, a explicat Dinea. Dupa ce au intrat in posesia banilor, politistii au incercat sa gaseasca proprietarul, insa acest lucru s-a intâmplat abia miercuri, pentru ca nimeni nu a anuntat pierderea sumei de bani. Pagubitul a fost identificat dupa banderola de banca cu care erau prinsi banii. Oamenii legii au stabilit ca directorul firmei respective plecase in strainatate, astfel ca s-a prezentat la politie pentru a ridica banii Georgiana Marin, administratorul firmei. „Am primit vestea gasirii banilor cu multa bucurie si tin sa multumesc mult domnului Dinea si politiei pentru acest gest. Foarte putini oameni fac un astfel de gest, indiferent de starea lor materiala“, a declarat Georgiana Marin.


Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj a tinut sa-i ofere gasitorului o scrisoare de multumire si doua milioane de lei drept recompensa pentru spiritul civic de care a dat dovada.


In momentul in care a primit scrisoare de multumire din mâna comisarului Valentin Gavrila, seful Sectiei 4 Politie, Dinea a „scapat“ ceva din filosofia sa de viata: „Sa ne ajute Dumnezeu ca prin faptele prin care le facem sa-i putem ajuta si noi pe altii!“. Georgiana Marin a promis ca la intoarcerea directorului societatii din strainatate se va discuta in ce mod va fi recompensat craioveanul care a rezistat tentatiei de a baga 90 de milioane de lei in buzunar.


Un gest nobil o data pe an


Pensionarul Ionel Floarea, de 71 de ani, din comuna doljeana Celaru, a pierdut pe 2 mai, anul acesta in zona blocului S200, in timp ce se intorcea de la piata, o borseta cu sapte milioane de lei si mai multe acte. Aceasta a fost gasita de craioveanul Constantin Stanica, de 42 de ani, care a anuntat politia. Stanica ramasese in urma cu o saptamâna fara serviciu si avea nevoie de bani pentru a-si intretine familia.


Pe 17 mai 2005, Edmond Vasile Berindea si Thomas Neatu, elevi, au gasit 2,7 milioane de lei in timp ce se plimbau cu bicicletele prin cartierul craiovean George Enescu. Banii au fost predati politiei, care a stabilit ca pagubita era Maria Luiza Nicolae din Craiova. Aurel Tranca, din Craiova, mecanic de locomotiva, si-a pierdut portofelul cu patru milioane de lei si toate actele pe 4 septembrie 2003, pe Calea Bucuresti. Emilian Dinca, din localitate, a gasit portmoneul si i l-a inapoiat lui Tranca, fara a accepta nici o recompensa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII