16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociatiile Baniei au pariat pe mizerie

Asociatiile Baniei au pariat pe mizerie

Doar 22 dintre cele 368 de asociatii de proprietari din Craiova s-au inscris in concursul pentru cea mai curata asociatie, lansat de primarie la inceputul lunii septembrie. Proportia spune totul despre mizeria de la bloc.


Edilii s-au aratat dezamagiti de lipsa de interes a sefilor de blocuri din Banie fata de provocarea Primariei Craiova si cred ca aceasta atitudine reprezinta, de fapt, nepasarea fata de murdaria care inconjoara majoritatea imobilelor administrate de asociatiile de proprietari.


Desi premiile anuntate pentru câstigatorii concursului „Cea mai curata asociatie“ nu sunt deloc de lepadat – ridicarea gunoiului menajer gratis timp de trei, doua si o luna -, doar 22 dintre cele 368 de asociatii craiovene s-au inscris in intrecere. „Suntem indignati, dar speram ca la anul sa avem mai mult succes cu astfel de actiuni“, a declarat viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu.


Pâna la Zilele Craiovei, inspectorii municipalitatii vor verifica toate cele 22 de asociatii aliniate la start, pentru a stabili câstigatorii, dar, in paralel, vor continua sa aplice sanctiuni celorlalte, care incalca legea in privinta asigurarii curateniei in cladiri si in zonele aferente. „Asociatiile sunt obligate prin lege sa mentina curatenia in condominii si in celelalte proprietati pe care le administreaza, lucru care, la Craiova, nu prea se intâmpla. Nu avem angajati câte amenzi ar fi normal sa dam“, a mai spus viceprimarul Nedelescu.


El sustine ca, daca are nemultumiri in legatura cu mizeria din oras, acestea sunt cauzate tocmai de neimplicarea sefilor de asociatii. „Si când ii amendam, administratorii impart amenda la ceilalti salariati ai asociatiei, asa ca nu le pasa.


Salubritatea nu are destui oameni si bani ca sa acopere si partea asociatiilor“, a mai aratat viceprimarul. Municipalitatea a alocat in acest an 70 de miliarde pentru salubrizarea orasului, cu 110 miliarde mai putin decât necesarul estimat. In aceste conditii, Serviciul Public de Salubritate nu poate asigura si curatenia la blocuri. „Noi le ridicam deseurile, nu avem cum sa le si maturam nici daca am vrea“, a afirmat directorul Salubritatii, Sorin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII