13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecrutati prin clipuri TV

Recrutati prin clipuri TV

Doljenii nu mai sunt luati la oaste cu arcanul, ci cu ajutorul televizorului. Peste 180 de tineri din judet au urmat indemnurile din clipul publicitar al MApN, difuzat pe posturile de televiziune, si doresc sa urmeze o cariera militara.


La Centrul Militar Zonal (CMZ) Dolj se prezinta, zilnic, zeci de tineri care doresc sa devina militari. Fenomenul este mai rar intâlnit, mai ales ca in ultimii ani, tinerii au fugit de incorporari, preferând sa mai urmeze cursurile unei facultati sau sa plece in strainatate.


Datele problemei s-au schimbat, dupa ce Ministerul Apararii Nationale a demarat o campanie de promovare a serviciului militar pe baza de voluntariat, dupa modelul vestic. Reactiile nu s-au lasat asteptate. „La incorporare se prezinta tinerii care solicita sa indeplineasca serviciul militar, in seria octombrie 2006.


Pâna in prezent s-au prezentat 185 de tineri, dar posibilitatea de a satisface atâtea cereri este destul de redusa. Raportul solicitare – rezolvare a fost de 50 la 1, pâna acum“, a declarat locotenent-colonel Ion Muraretu, ofiter de relatii publice in cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ) Dolj.


Trei serii de incorporari in 2007


Campania publicitara desfasurata de MapN, care va dura pâna la 20 noiembrie, costa jumatate de milion de euro si presupune, pe lânga spoturile la radio si televiziune, machete de presa, postere si panouri stradale. Ministerul Apararii spera astfel sa atraga pâna la sfârsitul anului 2007 peste 6.200 de tineri care vor fi angajati ca gradati si soldati. Clipul TV arata un tânar care efectueaza exercitii fizice in camera sa.


Urmeaza secvente care fac trecerea de la jucarii la elicoptere, tancuri si vapoare, iar tânarul apare, in final, in uniforma militara. Motoul campaniei „Alege campania militara“ este „Transforma-ti visul in realitate“.


„Tinerii care vin la centru in aceasta perioada sunt luati in evidenta pentru incorporarile din anul 2007, seriile februarie, iunie si octombrie. La nivel national vor fi distribuite aproximativ 5.000 de locuri, din care vor reveni si Doljului câteva sute. Pâna in prezent, campania ministerului are succes“, a precizat locotenent-colonel Ion Muraretu.


Un soldat voluntar debutant va câstiga peste 1.000 RON


Ultima serie de incorporari pe vechiul sistem (obligatoriu) are loc in octombrie anul acesta. Potrivit reprezentantilor Centrului Militar Zonal Dolj, pentru aceasta serie sunt chemati la recrutare tinerii care nu s-au prezentat pâna la aceasta data, din motive diverse. Ministerul Apararii Nationale a anuntat si conditiile de angajare pentru perioada urmatoare. Pâna la 31 decembrie 2006, se vor angaja pe locurile disponibile din unitatile militare ca soldati/gradati voluntari numai tineri cu stagiul militar satisfacut si vârsta maxima de 26 ani. Dupa 1 ianuarie 2007, se pot angaja pe locurile disponibile de soldati/gradati voluntari barbati si femei, cu vârsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani, cu sau fara stagiu militar satisfacut. Potrivit legislatiei in vigoare, dupa 1 ianuarie 2007, veniturile salariale (solda si indemnizatie de hrana) ale unui soldat voluntar debutant vor fi de peste 1.000 RON, la care se pot adauga alte sporuri in functie de specialitatea militara si conditiile de munca specifice.


Informatii suplimentare


Cei interesati pot obtine informatii suplimentare sunând la 0800.808.880 (linie telefonica gratuita), sau accesând pagina de internet a Ministerului Apararii la adresa www.mapn.ro/recrutare. In Dolj, detalii pot fi obtinute la telefon 0251/41.47.41, int. 0328 sau in Craiova, Str. Jietului nr. 17-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS