24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfarct la Competitia Nationala a Crucii Rosii

Infarct la Competitia Nationala a Crucii Rosii

Un cadru medical care se afla in zona turistica din Masivul Parâng a facut infarct, el fiind transportat de urgenta la Spitalul din Petrosani, dupa ce colegii sai i-au acordat primul ajutor. Asistentul medical se afla la Competitia Nationala a Crucii Rosii si, spre norocul sau, colegii au intervenit imediat pentru a-i acorda primul ajutor pâna la sosirea salvamontistilor. Seful echipei Salvamont Petrosani, Dumitru Bârlida, a declarat ca barbatul a fost coborât din munte cu ajutorul unei achii, pâna la pilonul 17, de unde a fost preluat de o ambulanta si dus la Spitalul de Urgenta din Petrosani. „A avut mare noroc ca a beneficiat imediat de prim ajutor de specialitate. Noi l-am coborât pâna in dreptul pilonului 17, de unde a fost preluat de o ambulanta“, a spus Bârlida.


Asistentul medical a fost internat la sectia ATI a Spitalului de Urgenta din Petrosani, unde medicii, in urma investigatiilor, au constatat ca acesta suferea de edem pulmonar, iar de aici urmeaza sa fie transferat la o clinica de specialitate din Târgu Mures.


Timp de doua zile, la sfârsitul saptamânii trecute, in Masivul Parâng s-a desfasurat Competitia Nationala a Crucii Rosii, concurs la care participa asistenti medicali si medici din toata tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS