14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrucuri pentru o viata mai usoara

Trucuri pentru o viata mai usoara

Cu siguranta, ritmul cotidian al vietii dumneavoastra este trepidant: va straduiti sa va impartiti intre obligatiile de serviciu si cele de acasa, iar daca va mai ramâne putin timp si pentru dumneavoastra, va puteti considera o norocoasa. Putin probabil sa va reuseasca asta de câte ori va doriti, insa… In stilul acesta, riscati sa ajungeti la epuizare si nu veti mai putea da randamentul care se asteapta de la dumneavoastra. Site-ul www.eva.ro va ofera câteva sfaturi cu ajutorul carora puteti sa va „aerisiti“ putin viata si sa nu va simtiti coplesita de responsabilitati.


Notati-va tot ce aveti de facut intr-o agenda electronica


In principiu, pentru asta aveti agenda. Una, sau mai multe. Si nu stiti cum se intâmpla, dar mereu le rataciti pe undeva (poate de asta una singura nu va este de ajuns). Astazi va notati ca sâmbata aveti programare la sala de fitness… si mâine nu mai gasiti agenda. Nu este exclus sa uitati ce aveti de facut. Asa incât, este de preferat sa fiti si din acest punct de vedere in pas cu tehnologia actuala: activati-va un serviciu de specialitate (este disponibil pe internet), pentru a va programa tot ceea ce trebuie sa stiti neaparat: aniversarile colegilor, prietenilor si rudelor, ora de antrenament, programarea la coafor si asa mai departe. Stiti si dumneavoastra ca, asa cum spun specialistii in management, eficienta inseamna in primul rând organizare.


Schimbati-va coafura periodic


De obicei, se spune ca atunci când o femeie vrea sa-si schimbe viata, isi schimba in primul rând coafura. Dar nu este necesar sa luati o decizie radicala pentru a va duce la coafor si a alege alta nuanta de vopsea sau alta tunsoare. Chiar si cu o schimbare minima va veti simti, cu siguranta, mult mai increzatoare in dumneavoastra, iar acest lucru va avea urmari benefice din toate punctele de vedere.


Nu pretindeti ca puteti face totul singura


Nimeni nu se poate ocupa mai bine de toate proiectele si sarcinile de serviciu decât dumneavoastra. Dar acesta este exact genul de atitudine care, in majoritatea cazurilor, se concretizeaza in epuizarea dumneavoastra nervoasa. La sfârsitul zilei, aveti sentimentul ca nu mai sunteti buna de nimic, si pe buna dreptate. A delega pe altii sa se achite de unele indatoriri nu reprezinta un semn de slabiciune, asa cum, poate, ati fi tentata sa credeti – ci constituie, in ultima instanta, o dovada a maturitatii dumneavoastra din punct de vedere profesional. Nimeni nu le poate face pe toate!


Trei reguli: sport, sport, sport


Pe lânga faptul ca va veti mentine in forma si va veti putea concentra mult mai usor, activitatea fizica stimuleaza secretia de endorfine si serotonine, asa numitii „hormoni ai fericirii“. Poate ca, in primele saptamâni, nu veti constientiza pe deplin acest lucru (este posibil sa se intâmple astfel, mai ales pentru ca multe dintre femei asteapta rezultate imediate si au tendinta de a se descuraja repede), insa viata dumneavoastra se va schimba cu siguranta in bine – fapt de care va veti putea da seama când va veti privi in oglinda si veti vedea reflexia unei femei zâmbitoare si relaxate…


Organizati-va si in bucatarie


Pentru a nu fi in situatia ca, abia ajunsa acasa de la serviciu, sa fiti nevoita sa iesiti la supermarket pentru ca abia acum ati observat ca nu mai aveti oua, ulei sau zahar, aveti grija ca aceste alimente sa nu va lipseasca din bucatarie. In plus, nu uitati ca, inainte de a merge la cumparaturile saptamânale, sa va faceti o lista detaliata cu tot ceea ce trebuie sa va procurati. In felul acesta, nu va veti mai enerva in mod absolut inutil…


Faceti-va ordine in poseta


Chiar asa: daca poseta dumneavoastra cade de pe scaun si se deschide, ce (sau, mai bine-zis, cât) se va „revarsa“ din ea? Chitante vechi si demult achitate, trei-patru rujuri, numeroase pixuri – si, daca va trebuie urgent ceva de scris, probabil nu aveti – o agenda (in care nu v-ati mai notat nimic in ultima vreme, pentru ca aveti alte agende la birou) si asa mai departe. Nu-i asa ca, atunci când ajungeti acasa, va ia cel putin cinci minute sa va gasiti cheile in acest haos? Normal ca va enerveaza acest lucru. Crutati-va celulele nervoase si faceti-va ordine in poseta ori de câte ori este nevoie.


Mergeti regulat la medic pentru analize de rutina


Nu este deloc „necesar“ sa va imbolnaviti pentru a va duce la medic. Unele afectiuni fizice sunt destul de inselatoare… va simtiti bine o vreme si, când apar primele simptome, boala este deja intr-un stadiu destul de avansat. Si nu este vorba neaparat despre maladii grave, ci si chiar despre o banala carie; daca aceasta evolueaza (si asta si face!), va asteapta mai multe sedinte chinuitoare la stomatolog decât daca ati fi mers la control macar anual.


Renuntati la revistele vechi


Vremurile când colectati, constiincioasa, maculatura pentru a o preda la centrul specializat au apus demult. Si e posibil sa nu se mai intoarca niciodata! Pe de alta parte, in camera dumneavoastra creste constant teancul de reviste, ziare, cataloage care nu mai sunt de actualitate.


Chiar daca vi se pare greu de crezut, si asta reprezinta o sursa de stres: hârtia favorizeaza dezvoltarea microorganismelor si depunerea prafului, ca sa nu mai spunem ca va impiedicati de reviste la fiecare pas!


Faceti-va timp pentru o selectie a celor mai interesante numere si debarasati-va de restul.


Scapati de cuvântul „perfect“ din vocabularul dumneavoastra


Stiati ca perfectiunea nu exista? Atunci de ce va fortati in permanenta limitele? Asa incât, fara ca asta sa insemne sa deveniti superficiala, achitati-va de obligatii fara a sta in permanenta stresata ca nu e „ca la carte“.


Daca va grabiti, imbracati-va in negru


Sfatul este valabil indiferent de situatie si de locul in care trebuie sa ajungeti: la o sedinta importanta, la o petrecere, la o intâlnire sentimentala: negrul este un raspuns excelent.


Este elegant, nu se demodeaza, creeaza impresia unei siluete mai fine, va face sa pareti mai inalta si se potriveste cu orice… si oricând!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS