10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSomaj la Bursa locurilor de munca

Somaj la Bursa locurilor de munca

Fierar betonist, dulgher, paznic, secretara sau manager sunt doar câteva dintre posturile oferite ieri absolventilor la Bursa locurilor de munca.


Sub egida „2006 – Anul european al mobilitatii fortei de munca“, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj a organizat ieri, la Craiova, Bursa locurilor de munca pentru absolventi. Evenimentul este un bun prilej atât pentru absolventi pentru a-si gasi un loc de munca, dar si pentru angajatori, care vor putea sa-si recruteze personalul fara intermediari si sa-si completeze in acelasi timp baza de date cu potentiali angajati. „Organizarea anuala a Bursei locurilor de munca pentru absolventi constituie una dintre masurile active pe care AJOFM Dolj le promoveaza cu consecventa pentru cresterea gradului de ocupare a fortei de munca disponibile din rândul acestei categorii de persoane“, a declarat Daniela Dobrin, directorul AJOFM Dolj.


Firmele au „solicitat“ 1.000 de absolventi


Cu toate ca-si anuntasera intentia de participare 45 de firme (din 86 de agenti economici contactati), ieri, in holul Universitatii din Craiova s-au prezentat la preselectarea candidatilor doar 33 de societati. Oferta locurilor de munca a cuprins peste 1.000 de locuri de munca si a vizat atât absolventii de studii superioare, cât si cei de scoli profesionale, postliceale, licee industriale sau de alta specializare. Potrivit informatiilor primite de la AJOFM Dolj, numarul absolventilor interesati de ocuparea unui loc de munca nu a ajuns nici macar la jumatate din numarul locurilor de munca oferite de angajatori. Cu toate acestea, unele firme au reusit sa strânga câteva CV-uri. „Am preselectat CV-uri de la aproximativ 15 persoane“, a declarat Anca Buciu, seful Departamentului relatii umane al uneia din firmele participante la actiune.


O treime din participanti si-au gasit slujbe


Din cei 450 de absolventi participanti la actiune, aproximativ 36% si-au gasit un loc de munca. „Din cele 450 de persoane care au participat la aceasta actiune, 41 (din care sapte absolventi de invatamânt superior) si-au gasit un loc de munca potrivit pregatirii profesionale sau aspiratiilor personale“, a declarat Laura Nicolaescu, purtatorul de cuvânt al AJOFM Dolj. Alti 18 absolventi au optat pentru inscrierea la cursuri de recalificare organizate de AJOFM Dolj. „Din discutiile purtate cu agentii economici participanti la aceasta actiune, pe lânga cei 41 de absolventi incadrati, au mai fost selectati 121 de absolventi in vederea incadrarii“, a adaugat Laura Nicolaescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS