17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSanse de angajare pentru absolventi

Sanse de angajare pentru absolventi

Absolventii de studii superioare si medii, promotia 2006, care doresc sa-si gaseasca un loc de munca se vor intâlni mâine, in holul Universitatii din Craiova, intre orele 9.00 – 12.00, la Bursa locurilor de munca.


Evenimentul este organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, sub egida „2006 – Anul european al mobilitatii fortei de munca“.


Aceasta bursa este un bun prilej atât pentru absolventi, cât si pentru angajatori, care vor putea sa-si recruteze personalul fara intermediari si sa-si completeze in acelasi timp baza de date cu potentiali angajati. „Pâna la 20 septembrie, AJOFM Dolj a contactat un numar de 86 de agenti economici, din care 39 si-au anuntat deja participarea“, a spus Eugen Mirea.


Firmele prezente la manifestare ofera peste 800 de locuri de munca, din care doar 8% pentru absolventi de studii superioare. Restul se adreseaza absolventilor de scoli profesionale, postliceale, licee industriale sau de alta specializare. „Din punct de vedere al agentilor economici participanti, comparativ cu anul trecut, sub aspect numeric, ne situam la acelasi nivel. Sub aspect cantitativ, anul acesta am observat o usoara crestere si o oarecare diversitate a ofertei“, a adaugat Mirea. Potrivit acestuia, la manifestare isi pot incerca norocul si studentii, fiind posibil ca angajatorii sa accepte persoane si din aceasta categorie, mai ales daca sunt bine pregatiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS