14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGiugea, derutat de munca angajatilor

Giugea, derutat de munca angajatilor

Activitatea functionarilor din cadrul Prefecturii Dolj pare sa il deruteze pe seful institutiei, Nicolae Giugea. Dupa ce a afirmat ca este nemultumit de munca prestata de angajati, Giugea a dat-o la intors si crede acum ca notele bune primite de subordonatii sai sunt meritate.


Nemultumirile prefectului Nicolae Giugea fata de activitatea angajatilor din institutie nu sunt deloc o noutate. Acesta si-a manifestat obiectiile fata de munca depusa de angajati chiar la ungerea sa ca inalt functionar public, la inceputul acestui an, si a amenintat atunci ca cine nu isi va indeplini sarcinile conform fisei postului isi va face bagajele si va pleca din institutie. Zilele trecute, prefectul Giugea si-a reiterat nemultumirile si a afirmat ca le cere mereu functionarilor sa-si respecte atributiile din fisa postului. „Am unele nemultumiri legate de activitatea angajatilor din prefectura. Ma nemultumeste ritmul de lucru si modul de diseminare a informatiei. Mi se pare anormal sa le spun mereu sa-si respecte sarcinile de serviciu si termenele stabilite. E adevarat totusi ca in primele sase luni ale anului am avut 8.000 de petitii si a trebuit sa verificam din punct de vedere legal si activitatea curenta a fiecarui consiliu local si primar din Dolj. Avem o comisie judeteana de fond funciar si am avut si inundatii in judet anul acesta“, a spus luni prefectul Giugea. Cu toate ca a declarat ca prestatia angajatilor lasa mult de dorit, tot prefectul Giugea a recunoscut ca din cei 46 de functionari din institutie, doar unul a obtinut anul acesta calificativul „satisfacator“, restul obtinând „foarte bine“ si chiar „exceptional“(in cazul unui functionar). In plus, desi anul trecut sapte functionari publici au ajuns in fata Comisiei de Disciplina a prefecturii pentru abateri, Nicolae Giugea a declarat ca anul acesta nu s-a inregistrat nici un caz de acest gen.


„Foarte bine“ si „exceptional“, calificative meritate


Contactat telefonic marti de reporterii GdS pentru a oferi explicatii in legatura cu acest paradox, prefectul Nicolae Giugea nu a mai fost la fel de vehement in afirmatii. Acesta a declarat ca notele bune obtinute de functionarii institutiei sunt meritate, dar din când in când acestia au nevoie de observatii pentru a mentine ritmul de lucru. „Sunt calificative care reflecta activitatea reala a angajatilor din prefectura. Trebuie insa periodic sa le aduci aminte sa mentina ritmul de lucru pentru ca daca ii lasi sase luni si nu le spui nimic nu e bine. Avem mereu intâlniri cu directiile si cine e de laudat il laudam si cine nu si-a desfasurat activitatea cum trebuie isi ia castane, iar eu cred ca au fost suficiente castane astfel incât sa deblocam starea care era in Prefectura Dolj“, a precizat marti Nicolae Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS