17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFunctionar MEC, student ilegal la UCB

Functionar MEC, student ilegal la UCB

Fara a avea platite taxele de studii, un functionar din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii figureaza ca student in cadrul Facultatii de Stiinte Economice din Târgu Jiu si a dat examene, cu toate ca in aceeasi zi in care a sustinut un examen apare pontat la institutia din Bucuresti.


Un angajat din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii este student la Universitatea „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, la Facultatea de Stiinte Economice, cu toate ca nu si-a achitat taxele de studii care sunt obligatorii. O verificare de rutina a arhivelor Facultatii de Stiinte Economice a scos la iveala faptul ca studentul Constantin Rebedea, consilier in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, la Departamentul Implementare Programe, a fost primit la examene, fara a achita taxele de studii. La dosarul studentului Rebedea, inscris in anul I, apare o cerere in care acesta solicita o pasuire de la plata taxei si posibilitatea de a sustine unele examene. Mai mult decât atât, din primele investigatii intreprinse la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii s-a constatat ca angajatul MEC s-a aflat in acelasi timp la Târgu Jiu, pentru a da un examen la Facultatea de Stiinte Economice, dar si la minister, unde figureaza pontat pe ziua respectiva.


Ancheta interna


In prezent, conducerea Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu impreuna cu cei care se ocupa de destinele Facultatii de Stiinte Economice au declansat o ancheta, pentru a stabili cine se face vinovat de cele intâmplate. „Este in derulare o ancheta si vom vedea exact cine a facut posibila o astfel de situatie. Omul nu a platit taxele si nu avea cum sa fie primit la examene. Vom stabili cine a permis acest lucru si de ce a fost primit la examene, când nu avea dreptul. Rebedea Constantin e student in anul I si facea parte din rândul acelor studenti cu probleme. Cazul sau a fost descoperit când s-a facut analiza dosarelor. De asemenea, din câte s-a verificat, apare si pontat la minister, dar si la examen la Târgu Jiu. Vom vedea cum au stat de fapt lucrurile. A dat mai multe examene, altul i s-a echivalat… El nu trebuia primit la examene, intrucât nici pâna pe 9 septembrie 2006 nu a platit vreun leu din taxa“, a precizat Onisifor Olaru, prorectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu.


A inceput inmatricularea studentilor


Conducerea Universitatii „Constantin Brâncusi“ a inceput inmatricularea studentilor din anul I ai Facultatii de Stiinte Economice. Cei 308 studenti au intrat in legalitate, dupa ce fusesera transferati ilegal de fostul decan Caruntu de la ID la zi, fara aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU