5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrale termice modernizate, trase pe dreapta

Centrale termice modernizate, trase pe dreapta

Doua centrale termice de cartier din municipiul Târgu Jiu, pentru modernizarea carora primaria a investit aproximativ zece miliarde de lei, au fost scoase din functiune. Centralele din cartierele Victoria II si Popa Sapca nu vor mai produce agent termic din aceasta iarna. „Adunarea generala a asociatiilor de proprietari din cele doua cartiere a decis ca nu mai au nevoie de serviciile celor doua centrale. O parte dintre locatari s-au debransat si si-au montat surse proprii de incalzire, astfel incât functionarea celor doua centrale nu mai era rentabila pentru cei ramasi racordati. Centrala din zona Popa Sapca a functionat iarna trecuta doar in luna noiembrie, iar cea din Victoria II a furnizat caldura tot sezonul rece“, a spus Ion Popescu, directorul Directiei de Servicii si Utilitati Publice.


In urma cu sapte ani, cele doua centrale termice au fost modernizate de Primaria Târgu Jiu. Suma investita atunci a fost de zece miliarde de lei, centralele fiind echipate cu instalatii de ultima ora.


Primaria Târgu Jiu se judeca din anul 2000 cu firma din Constanta


Imediat dupa ce a venit in functia de primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru a reziliat contractul cu firma MINS din Constanta, care efectuase lucrarile de modernizare a celor doua centrale. Conform intelegerii, societatea trebuia sa mai modernizeze patru centrale de cartier din Târgu Jiu, ceea ce ar fi insemnat alti bani „aruncati pe apa sâmbetei“. Firma constanteana a dat in judecata Primaria Târgu Jiu pentru rezilierea abuziva a contractului, solicitând daune de peste un milion de dolari. In plus, reprezentantii societatii au mai cerut, tot pe calea instantei de judecata, plata unei sume de aproximativ 800 de milioane de lei, pentru lucrari efectuate, dar neachitate. Primaria a pierdut acest proces si a achitat, anul trecut, suma care a fost pretinsa. In schimb, procesul privind rezilierea contractului a fost câstigat de municipalitate atât la Tribunalul Constanta, cât si la Curtea de Apel, acum cauza fiind pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care va da o sentinta definitiva. Constantin Radutoiu, seful Serviciului Juridic din cadrul Primariei Târgu Jiu, a spus ca procesul dureaza din anul 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS