6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZilele Petrilei costa aproape un miliard de lei vechi

Zilele Petrilei costa aproape un miliard de lei vechi

Dupa municipiul Petrosani si Uricani, a venit rândul edililor de la Petrila sa-si sarbatoreasca orasul cu bani de la bugetul local cheltuiti pe muzica, spectacole si artificii. Manifestarile vor avea loc intre 22-24 septembrie, la editia cu numarul IV fiind asteptati membrii trupei Cargo, alaturi de nume consacrate ale muzicii românesti.


Vineri este prima zi a manifestarilor la care sunt invitati cei mai mici locuitori ai orasului Petrila, intr-un spectacol oferit de trupa de actori de la Teatrul Dramatic „I.D. Sirbu“ din Petrosani, la Casa de Cultura „Ladislau Schmidt“.


Cea mai asteptata zi a manifestarilor va fi sâmbata, când, imediat dupa deschiderea oficiala, patru scriitori contemporani isi vor lansa cartile dedicate evenimentului, printre acestea numarându-se: „Muntii Parâng – Cetate turistica a orasului Petrila“, „Vis-visator in lumea povestilor“ – Marcela Maria Meraru si „Minciuni“ (strigaturi momârlanesti) – Ioan Dan Balan. Va urma apoi vernisajul expozitiei de pictura realizata la tabara de vara din Cimpa, in organizarea lui Petrica Birau, student la Arte Plastice, alaturi de lucrarile pictorului Calman Moldovan. Tot atunci are loc si vernisajul expozitiei celei de-a XXXII-a reuniuni a colectionarilor de insigne din România, iar de la ora 16.00 incepe spectacolul artistic al formatiilor de copii si tineret.


Pe parcursul serii, vor urca pe scena de la Petrila: Geo Popa Band, Mioritic, Danger, Alina Sorescu, Activ, Amadeus, Rodriguez – parada si recital de samba, iar Cargo va inchide spectacolul de sâmbata seara.


Duminica este dedicata muzicii populare, ocazie cu care pe artera principala a orasului va avea loc o parada impresionanta a portului din zona momârlanilor din Jiet si satele invecinate, inclusiv o parada a cailor cu care feciorii merg in pitarai – un obicei dacic, pastrat in timp.


Pe scena, la spectacolul de muzica populara, vor urca: Ansamblul „Bujorii Muntelui“, Formatia de fluieriasi din Cimpa, formatia Anena, Daniela Condurache, Steliana Sima, Victor Pârvulescu, Ovidiu Homorodean, Ghita Munteanu, Gabriela Truta si Puiu Codreanu, care va fi acompaniat de formatia coordonata de George Câltea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS