16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaria Ciobanu vine la Craiova

Maria Ciobanu vine la Craiova

Ansamblul folcloric „Maria Tanase“ isi deschide stagiunea cu o noua premiera, a treia din acest an, „Lume, iti cântam cu drag“, si va aduce in fata oltenilor nume mari ale folclorului românesc: Maria Ciobanu si Steliana Sima sunt doar câteva dintre acestea.


 


Toamna aceasta, iubitorii de folclor din Craiova vor avea parte de câteva surprize de proportii din partea Ansamblului „Maria Tanase“. Prima dintre ele consta intr-un spectacol nou, la care artistii olteni au lucrat in aceasta vara. Pe 25 septembrie, incepând cu ora 18.00, sala mare a Teatrului National din Craiova va gazdui premiera productiei „Lume, iti cântam cu drag“.


„Am pregatit din timp acest spectacol pentru ca am vrut sa venim cu ceva deosebit in fata oltenilor. Tocmai de aceea am cautat sa aducem pe scena artisti de frunte ai folclorului, alaturi de care vor urca pe scena si solistii ansamblului nostru“, a afirmat Nicu Cretu, dirijorul ansamblului. Printre invitatii de onoare ai spectacolului se numara si Maria Ciobanu, Steliana Sima, Niculina Stoican, dar si Constantin Enceanu, Petrica Mitu Stoian sau Lavinia Birsoghe. Deocamdata organizatorii nu stiu daca actrita Teatrului National „Marin Sorescu“, Natasa Raab, va accepta sa fie maestru de ceremonii. In prezent, artista este angrenata intr-un nou proiect si se afla la Bucuresti pentru a filma noi secvente din serialul de televiziune „La urgenta“.


„In caz ca timpul ii va permite, va participa la spectacolul nostru si actrita Natasa Raab“, a precizat Nicu Cretu.


Edilul-sef iubeste folclorul


Dirijorul a dezvaluit ca spectatorii vor avea parte si de câteva momente comice, intretinute de un comic, caruia organizatorii nu vor sa-i dezvaluie inca numele, pentru ca vor sa ramâna o surpriza pentru public.


De aceasta data insa, formatia de dans a ansamblului nu va urca pe scena, pentru ca spectacolul este conceput sub forma unui recital. In plus, dansatorii repeta de zor pentru alt spectacol.


„Pregatim si alta productie in care vrem sa aducem in fata publicului nu doar dansuri traditionale românesti, ci si de pe alte meridiane ale globului“, a spus Nicu Cretu.Si pentru ca luna viitoare vor avea loc Zilele Municipiului Craiova, artistii de la „Maria Tanase“ mai pregatesc un eveniment, special pentru aceasta ocazie. „Chiar domnul primar, Antonie Solomon, se ocupa de acest concert. Având in vedere numarul mare de solisti invitati, cred ca spectacolul va dura cel putin trei ore. Vor veni solisti de muzica populara din toate colturile tarii“, a afirmat dirijorul ansamblului. La fel ca si la editia precedenta, concertul de muzica populara se va tine in cartierul Craiovita Noua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS