10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalARTI sprijina micii artisti

ARTI sprijina micii artisti

Asociatia Tinerilor Români cu Initiativa (ARTI) are o agenda incarcata de proiecte si programe destinate tinerilor olteni: cursuri de dans, de limbi straine, dar si un festival national de muzica usoara unde micutii artisti pot face dovada talentului lor.


 


Cine a spus ca junii din ziua de astazi sunt superficiali si se gândesc numai la distractii s-a inselat. Mai exista tineri care vor sa-si creeze un viitor mai bun si lupta pentru asta.


Un exemplu concret in acest sens sunt membrii asociatiei nonguvernamentale ARTI, o mâna de tineri care vor sa arate ca nu doar adultii au un cuvânt greu de spus in societatea actuala. Când satele de la Dunare au fost lovite de inundatii, membrii ARTI, alaturi de tineri din alte asociatii nonguvernamentale au tinut sa ajute dupa cum au putut. Au mers chiar la fata locului, in zonele calamitate pentru a da o mâna de ajutor.


De asemenea, pentru aceasta toamna au pus deja la cale câteva programe care acopera o gama larga de domenii. Primul proiect se adreseaza celor care vor sa invete o limba straina. In caz ca vreti sa aprofundati sau sa fiti initiati in limba lui Shakespeare sau Balzac, ARTI va pune la dispozitie o serie de cursuri. Doritorii se pot inscrie la sediul asociatiei, din incinta Casei de Cultura a Studentilor. Un amanunt foarte important este faptul ca respectivele cursuri sunt gratuite. Asa ca, daca aveti timp liber, ar fi pacat sa nu profitati de oferta, mai ales ca peste putin timp România va deveni membra a Uniunii Europene.


Se cauta mici artisti


„Incepând cu luna octombrie pregatim un program, intitulat «Tinerii: resurse pentru viitor», care se adreseaza in primul rând elevilor. Concret vom merge prin scoli pentru a le propune scolarilor interesati traininguri pe diferite domenii de interes. Cei care vor dori sa se inscrie va trebui sa achite o suma modica, in schimb vor beneficia de traininguri cu specialisti in domeniu, iar la final vor primi o diploma care sa ateste faptul ca au participat la respectivul curs“, a precizat Ionela Claudia Ispas, presedinta ARTI.


Bineinteles ca nici distractia nu putea fi ignorata din programul unei asociatii pentru tineret. In prezent, in cadrul ARTI se desfasoara un curs de dans sportiv. Asta in caz ca v-ati plictisit in vacanta. Pentru sfârsitul acestei luni, tinerii cu initiativa pregatesc un festival national de muzica usoara: „Micul artist“.


„Am ajuns deja la a treia editie nationala a festivalului“, a afirmat cu mândrie Ionela Ispas. La fel ca si la editiile anterioare, presedintele juriului va fi compozitorul Horia Moculescu. De fapt, juriul va fi alcatuit doar din iubitorii ai muzicii de calitate. Solistii de muzica folk: Dan Vana, Sorin Minghiat, Cristi Buica si profesoara de muzica Raluca Popa vor face parte din juriu.


Pregatirile pentru concurs au intrat deja pe ultima suta de metri, organizatorii mai având de pus la punct doar câteva detalii. Preselectiile pentru concurenti s-au incheiat deja.


„Competitia se va desfasura pe trei grupe de vârsta: 6-9 ani, 10-13 si 14-17. Dupa cele doua preselectii au ramas 30 de mici artisti care vor urca pe scena festivalului“, a afirmat presedinta ARTI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS