5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolitist doljean, cercetat pentru omor din culpa

Politist doljean, cercetat pentru omor din culpa

Un agent al Postului de Politie Malu Mare a devenit principalul suspect intr-un accident rutier soldat cu moartea unui biciclist.


Dosarul accidentului mortal petrecut in noaptea de luni spre marti in cartierul craiovean Facai, inregistrat initial cu autor necunoscut, are acum un autor prezumptiv. Principalul suspect este politistul care a anuntat accidentul.


Victima a decedat


Reamintim ca, in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 2.00, pe DN 55, in cartierul craiovean Facai, la iesirea din Craiova, s-a produs un grav accident rutier. Miorel Calarasu, de 27 de ani, din comuna Simnicu de Sus, care se deplasa pe o bicicleta, a fost lovit de un autovehicul care a parasit locul accidentului. Victima a fost transportata la spital pentru acordarea ingrijirilor medicale, insa a decedat câteva ore mai târziu in urma multiplelor traumatisme suferite.


Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj – sesizati de agentul Alin Cobzaru, ajutor al sefului Postului de Politie Malu Mare – au inceput imediat cercetarile, pentru identificarea si tragerea la raspundere a autorului accidentului. Echipa operativa a fost coordonata chiar de comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj.


O prima pista i-a indreptat pe politisti catre Bechet, unde fusese observat un tir ce prezenta urmele unui accident rutier. S-a dovedit insa ca autocamionul cu pricina fusese implicat intr-un accident, insa inainte de a intra in tara. Alta pista i-a dus pe politisti pâna la Petrosani, pe urmele unui autoturism care trecuse prin zona in care se produsese accidentul. Nici aceasta varianta nu a dat rezultate.


Oamenii legii si-au dat atunci seama ca mai trebuia verificata o pista. Una la care s-au gândit inca de la inceput, dar pe care sperasera ca nu trebuie s-o cerceteze.


Politistul, principalul suspect


Cea de-a treia pista viza posibilitatea producerii accidentului chiar de… politistul care sesizase fapta si ajunsese primul la locul respectiv – este vorba despre agentul Alin Cobzaru de la Malu Mare. Acesta fusese gasit de politistii de la Circulatie la locul accidentului. Ajunsese acolo cu masina tatalui sau, care nu prezenta nici o urma de accident.


Oamenii legii au verificat in baza de date, constatând ca agentul nu detine nici un autoturism. Ulterior au aflat ca avea totusi o Dacie – cu numarul de inmatriculare DJ-03-BDW – pentru care nu perfectase inca actele cu fostul proprietar. Anchetatorii au dat pâna la urma si de autoturism. La prima vedere, masina cu pricina parea in regula. O verificare mai atenta a scos la iveala faptul ca autoturismul fusese reparat foarte recent, schimbându-i-se aripa stânga fata si parbrizul. Politistii au descoperit inclusiv aripa inlocuita si parbrizul spart. Pe parbriz erau câteva fire de par, care au fost recoltate de criminalisti, in vederea stabilirii provenientei.


Prezumtivul autor sustine ca e nevinovat


Audiat de colegii sai, apoi de un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj, agentul Cobzaru si-a sustinut mereu nevinovatia, sustinând ca a lovit un câine. Deocamdata s-a intocmit pe numele sau un dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de ucidere din culpa, fuga de la locul accidentului, plus alte infractiuni. Dosarul se afla acum in faza cercetarilor preliminare. Procurorul care ancheteaza cazul nu a dispus pâna in prezent inceperea urmaririi penale fata de politistul suspectat.


Demisie – surpriza


Agentul Alin Cobzaru, care lucreaza doar de noua luni in politie, si-a dat demisia ieri din politie. Comisarul Georgel Enescu, seful IPJ Dolj, a dispus imediat trecerea in rezerva a agentului de la Malu Mare. Cobzaru – fiu de politist – va fi nevoit sa suporte din propriul buzunar contravaloarea scolii de politie pe care a terminat-o in decembrie 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS