12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecatorie blocata partial de grefieri

Judecatorie blocata partial de grefieri

Activitatea din cadrul Judecatoriei municipiului Petrosani si a Parchetului de pe lânga Judecatorie a fost blocata partial ieri-dimineata, din cauza personalului auxiliar de specialitate si a celui contractual din cadrul celor doua institutii, care au protestat nemultumiti de proiectul Ministerului Justitiei. Protestul s-a desfasurat intre orele 9.00 si 11.00.


Protestatarii au tinut sa precizeze ca daca nu se va ajunge la o intelegere cu ministrul justitiei, Monica Macovei, de luni, 18 septembrie, vor intra in greva generala. „Prin noul proiect pe care vrea ministrul Macovei sa-l aprobe, noua ni se vor lua sporurile si gratuitatile pe care le aveam, dar ne va creste volumul de munca, in conditiile in care dupa noua ani de munca un grefier are salariul de 640 RON“, spun grefierii.


Principalele revendicari sunt legate de legea salarizarii, care de doi ani se tot amâna, de lipsa personalului, sau a conditiilor de la locul de munca. Magistratii si avocatii de la Petrosani au fost si ei de partea personalului care s-a aflat in greva, sustinându-i colegial pe protestatari. „Au dreptate grefierii, iar fara ei nu se poate desfasura o sedinta de judecata. Nu au conditii de munca, iar disproportia dintre volumul de munca si retributie este foarte mare“, a declarat avocat Ion Vaduva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS