16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreturi mici - datorii de miliarde

Preturi mici – datorii de miliarde

Autoritatile locale, in subordinea carora se afla toate societatile de termoficare din Valea Jiului, vor avea posibilitatea sa majoreze tarifele practicate in acest an cu maximum 7%, masura fiind impusa printr-o decizie a MAI. Potrivit conducerii societatii de termoficare, numai la nivelul municipiului Petrosani acestea vor creste cu aproximativ opt lei noi si nu va fi majorat decât pretul de distributie a energiei termice, fata de cel din iarna 2004 – 2005, pretul gigacaloriei ramânând neschimbat. „Pretul gigacaloriei va ajunge in aceasta iarna la valoarea de aproximativ 470 de lei vechi, fata de 390, cât s-a achitat in sezonul trecut“, au spus reprezentantii Societatii de termoficare din Petrosani.


In tot acest timp, datoriile populatiei pentru furnizarea apei calde menajere depasesc 86 de miliarde de lei vechi, iar aproximativ 2.400 de familii au procese pe rol pentru neplata facturilor restante.


Situatia este valabila in toata Valea Jiului si fiecare societate de termoficare intâmpina probleme din cauza datoriilor acumulate de populatie pentru neplata facturilor la intretinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS