17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoti opriti cu focuri de arma

Hoti opriti cu focuri de arma

Politistii craioveni au retinut, miercuri dimineata, dupa ce au tras in aer doua focuri de avertisment doi spargatori care tocmai „operau“ un magazin.


O patrula a Sectiei 3 Politie Craiova, care trecea miercuri dimineata, in jurul orei 5.30, pe strada Petre Ispirescu din Craiova, a observat un barbat care vorbea la mobil lânga un magazin. La vederea oamenilor legii, tânarul a rupt-o la fuga, iar din magazinul respectiv au mai iesit doi barbati, care au luat-o la fuga in directii diferite. Pentru retinerea suspectilor, politistii au recurs la focuri de avertisment, fiind trase doua focuri in aer. Au fost retinuti Cornel Stroila, de 24 de ani, barbatul care vorbea la mobil, dar care, de fapt, tinea de „sase“, si Daniel Radu, de 22 de ani, ambii din Craiova. Cel de-al treilea suspect a reusit sa se faca nevazut, insa politistii continua cercetarile pentru identificarea si prinderea lui. Proprietarul magazinului a aflat de la politisti ca ii fusese spart magazinul si spune ca nu este prima oara când a fost „calcat“ de hoti. „M-au anuntat politistii ca au prins doi barbati care mi-au spart magazinul. Chiar daca nu am sistem de alarma, am doua incuietori sus si doua jos la usa, dar au fortat-o cu o ranga si au reusit sa intre. Magazinul meu a mai fost spart mai de mult si de fiecare data au luat tigari, cafea si cartele telefonice“, a declarat Mihai Lazar, proprietarul magazinului vizat de hoti.


Mandate pentru 30 de zile


Dupa primele cercetari s-a stabilit ca tinerii craioveni sunt autorii a inca trei spargeri de societati comerciale din Craiova si ca au antecedente penale. Suspectii vizau in general magazine de cartier, din care sustrageau de la tigari si cafea pâna la guma de mestecat, ceara epilatorie si cartele telefonice.


Ofiterii din cadrul Sectiei 3 Politie Craiova au efectuat miercuri perchezitii la locuintele celor doi tineri retinuti, unde a fost gasita o cantitate destul de mare de produse sustrase din magazine. Cornel Stroila si Daniel Radu au fost prezentati Judecatoriei Craiova, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Daca vor fi gasiti vinovati de acuzatiile ce li se aduc, cei doi craioveni risca o pedeapsa cu inchisoarea de pâna la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU