16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul suspendat Teodor Atanasiu il ataca pe Basescu

Ministrul suspendat Teodor Atanasiu il ataca pe Basescu

Fostul ministru al apararii, Teodor Atanasiu, a declarat ieri ca va ataca in instanta decizia presedintelui Traian Basescu de a-l suspenda din functie. El a condamnat gestul presedintelui pe care l-a acuzat ca nu poate fi impartial. In opinia lui Atanasiu, seful statului nu l-a demis pentru fapte de coruptie, ci pentru ca ar fi deranjat anumite cercuri de interese din jurul si din interiorul Ministerului Apararii.


Imediat dupa anuntul suspendarii din functie, liberalii au facut zid in jurul ministrului si au acuzat presedintia ca decizia are o componenta politica majora. „Gestul presedintelui de a-l suspenda din functie pe ministrul apararii se inscrie in prerogativele sale, fara ca legea sa il oblige sa actioneze in acest sens. De aceea, decizia presedintelui are o componenta politica majora. Prin urmare, responsabilitatea acestui gest revine sefului statului. In perioada urmatoare voi face o nominalizare pentru a asigura interimatul la Ministerul Apararii, astfel incât sa fie garantata buna functionare a institutiei“, a transmis Calin Popescu Tariceanu intr-un comunicat de presa. Liberalii considera suspendarea ministrului drept un abuz al presedintelui tarii.


„Este un abuz, un gest gratuit care porneste de la sesizarea nejustificata a Parchetului de catre un consilier prezidential. Domnul presedinte numai obiectiv nu putea sa fie in cazul de fata. Dincolo de aceasta este un gest politic de ostilitate fata de PNL“, a spus vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS