17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReabilitarea termica, rediscutata

Reabilitarea termica, rediscutata

Modul de finantare a cheltuielilor pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit, nominalizate in programele anuale prin proiecte ale administratiei publice locale, va fi reanalizat astazi in Bucuresti. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va supune dezbaterii – la care au fost invitati reprezentanti ai primariilor, ai asociatiilor de proprietari si ai altor institutii abilitate – un sistem conform caruia 35% din banii necesari lucrarilor vor fi alocati din bugetul de stat, 33% – din fonduri aprobate din bugetele locale si alte surse legal constituite, iar restul – din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari. Marian Giubelan, sefului Serviciului de coordonare a asociatiilor din cadrul Primariei Craiova, spune ca proiectele nu vor putea fi demarate pâna când guvernul nu va emite metodologia de aplicare a actelor prin care a fost aprobat programul de modernizare termica pentru perioada 2006 -2009. „Lucrarile vor fi demarate incepând cu 2007, insa pâna atunci trebuie stabilite caracteristicile legale. Acesta este si motivul pentru care Ministerul Transporturilor ne-a chemat astazi la Bucuresti“, a spus Giubelan.


Programul de reabilitare este, de fapt, cea de-a doua componenta a unui proiect mai mare, care vizeaza modernizarea intregului sistem centralizat de incalzire.


Prima parte a acestui proiect se refera la eficientizarea actiunilor de producere a energiei termice si distribuire si va fi aplicabila numai dupa stabilirea pretului de referinta al energiei termice la nivel local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS