13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesorii boicoteaza inceperea anului scolar

Profesorii boicoteaza inceperea anului scolar

Sindicalistii din invatamânt nu s-au inteles cu reprezentantii guvernului. Dupa discutiile de ieri de la guvern, sindicalistii din invatamânt s-au declarat nemultumiti de oferta Ministerului Educatiei in privinta majorarii salariilor profesorilor. Prin urmare, dascalii nu vor merge la scoala pe 15 septembrie. Mai mult, profesorii vor iesi in strada chiar in ziua in care ar trebui sa inceapa noul an scolar. Cele trei mari sindicate din invatamânt – Federatia „Spiru Haret“, sindicatul Alma Mater si Federatia Educatiei Nationale – vor organiza un miting de proportii in Capitala, chiar in fata guvernului. Liderii sindicatelor din invatamânt promit ca vor incepe cursurile luni, 18 septembrie. In schimb, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a oferit garantii ca scoala va incepe la 15 septembrie si a declarat ca este invitat sa participe chiar la deschiderea anului scolar.


Profesorii au cerut marirea salariilor cu 30% de la 1 ianuarie 2007, iar ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a oferit o crestere de 14%.


Reprezentantii sindicatelor solicita, de asemenea, solutii concrete pentru elaborarea Legii salarizarii si utilizarea eficienta a fondurilor alocate pentru proiecte de infrastructura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII