6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPaza pe santierele sinistratilor

Paza pe santierele sinistratilor

Primarii sinistratilor doljeni i-au cerut ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga, la intâlnirea de ieri de la guvern, suplimentarea fortelor de ordine care asigura paza si protectia in localitati.


Primarul Rastului, Iulian Silisteanu, si Constantin Raicea, primarul comunei Bistret, i-au solicitat ministrului Blaga aducerea unei echipe mobile de jandarmi care sa patruleze prin comuna si sa asigure paza materialelor de constructii, dar si infiintarea celui de-al doilea post de politist in Bistret, care sa supravegheze santierele din curtile sinistratilor. In plus, primarii doljeni au primit lamuriri cu privire la modul in care vor fi distribuite materialele de constructii si banii de manopera pentru cazurile sociale.


„Banii pentru manopera vor fi livrati in conturile primariilor si, o data cu banii, primarii vor primi si procedura de distribuire a acestora.


Ministrul Blaga a solicitat autoritatilor locale si judetene o mobilizare generala pentru imbunatirea ritmului de lucru la casele construite prin forte proprii care trebuie terminate pâna la sfârsitul lunii noiembrie“, a spus prefectul de Dolj, Nicolae Giugea.


Primarul din Cârna, Constantin Radu, le-a reamintit autoritatilor de la Bucuresti de locuintele considerate „case de vacanta“, care nu au fost incluse in programul de reconstructie, deoarece proprietarii nu stau in localitate.


Ministrul Blaga i-a promis ca va analiza situatia celor 30 de proprietari ale caror case au fost distruse de revarsarea Dunarii si care, desi nu locuiesc in Cârna, platesc aici taxe si impozite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS