16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMama si fiul, morti in incendiu

Mama si fiul, morti in incendiu

O femeie si copilul sau de numai un an au murit luni noapte, dupa ce casa in care locuiau a luat foc de la o lumânare uitata aprinsa.


Lucian Udrea inca isi plângea copilul pierdut in urma cu trei ani. Nou-nascutul a murit dupa ce sotia sa a plecat cu el din spital fara stirea medicilor. Luni noapte, Elena Alina Udrea, de 24 de ani, din comuna doljeana Vela, sotia sa, si Ionel Florin, fiul sau in vârsta de un an, si-au pierdut viata dupa ce locuinta in care dormeau a fost mistuita de un incendiu. Focul a fost observat chiar de Lucian, care se intorcea de la serviciu. Barbatul a vazut ca iese fum din acoperisul casei, iar când a deschis usa, a fost izbit de focul care arsese pâna atunci mocnit. Au fost anuntati imediat pompierii, iar vecinii au sarit cu galetile pentru a stinge focul, insa nu s-a mai putut face nimic pentru cele doua persoane prinse in casa. Elena Udrea a decedat intoxicata cu monoxid de carbon, iar copilul a fost gasit ars in intregime. In urma cercetarilor efectuate de politistii si pompierii craioveni, s-a stabilit ca incendiul s-a produs de la o lumânare uitata aprinsa in dormitorul copilului. Se pare ca locuinta familiei Udrea nu mai era racordata la reteaua de energie electrica, pentru ca nu aveau bani, si foloseau pentru iluminat lumânari. Cadavrele mamei si copilului au fost transportate la morga Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“ Craiova pentru efectuarea necropsiei.


Acuzata de ucidere din culpa


Pe 1 iunie 2003, Elena Alina Udrea, pe atunci Dumitrica, a adus pe lume un baietel. A nascut la domiciliu, asistata de o asistenta medicala, apoi a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova. Copilul, care se nascuse prematur, a fost pus la incubator si trecut imediat pe tratament. Pe 3 iunie, starea lui s-a ameliorat, astfel ca micutul a fost scos de la incubator si dus in acelasi salon cu mama. Desi i se spusese ca nou-nascutul are probleme la plamâni si trebuie sa urmeze un tratament strict in spital, pe 3 iunie, in jurul orei 20.00, s-a imbracat, si-a luat copilul, a iesit din spital fara acordul medicilor si s-a intors la Vela. In aceeasi seara, in jurul orei 23.00, dupa ce a fost alaptat, bebelusul nu s-a simtit bine. Familia a chemat o ambulanta, insa medicii n-au mai putut sa faca nimic. Potrivit medicilor legisti, decesul nou-nascutului a fost cauzat de o insuficienta cardio-respiratorie, consecinta a unei pneumonii interstitiale, boala tratabila numai in sistemul sanitar. Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova au stabilit atunci ca moartea micutului a fost cauzata de mama sa, care a ignorat indicatiile medicilor, parasind unitatea sanitara cu copilul si privându-l astfel de asistenta medicala necesara. Acuzata de uciderea din culpa a fiului ei, Elena Alina Dumitrica a fost gasita vinovata de judecatori, insa a primit o pedeapsa cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS