14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLipsa de comunicare la CJ Dolj

Lipsa de comunicare la CJ Dolj

Problemele Noului Rast par sa blocheze comunicarea la nivelul conducerii Consiliului Judetean (CJ ) Dolj. Pierduti intre hotarârea de expropriere si constructia retelei de drumuri a noii localitati, mai-marii de la consiliu se contrazic in declaratii asupra modului de desfasurare a lucrarilor de construire a celor cinci sectoare de drum din Noul Rast. Vicepresedintele CJ Dolj, Victor Odolbasa, sustine ca lucrarile la drumuri, incepute in urma cu câteva saptamâni, au intrat si pe proprietatea privata a localnicilor care nu doresc sa-si vânda terenul din Noul Rast, fara sa respecte termenul de 45 de zile prevazut de Legea nr. 33/1994, privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica. „Din moment ce exista o hotarâre de consiliu de expropriere si din moment ce ne vom judeca oricum cu proprietarii care nu vor sa vânda, nu vad de ce ar trebui sa intârziem lucrarile si sa nu intram pe proprietatea lor. Aici vorbim de o calamitate naturala, decizia a fost luata de guvern, iar proprietarii de terenuri vor avea si ei nevoie de drum ca sa ajunga pe terenul lor, pentru ca dupa ce se vor construi case, ei vor ramâne izolati si daca nu merg pe drum, atunci pot sa ajunga pe terenul lor cu avionul“, a spus Odolbasa.


Constructorii lucreaza pe terenurile primariei


Cu toate ca nu stie care este stadiul lucrarilor de construire a drumurilor din Noul Rast, Gheorghe Barbarasa, secretarul general al CJ Dolj, considera ca proprietatea privata a fost incalcata pe portiuni foarte mici, iar in instanta relevant va fi faptul ca terenul a fost declarat de utilitate publica.


„Daca s-au inceput lucrarile si pe terenurile pe care proprietarii nu vor sa le vânda, vorbim atunci de o suprafata infima de câtiva metri patrati, iar acest lucru nu are cum sa afecteze procesele viitoare de expropriere, in care vom avea câstig de cauza, iar proprietarii vor fi despagubiti“, a explicat Barbarasa. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, il contrazice pe Odolbasa si afirma ca lucrarile de construire a drumurilor din Noul Rast se desfasoara numai pe terenurile care au fost deja cumparate de Primaria Rast. „Se lucreaza pe terenurile care nu prezinta probleme si care sunt in proprietatea primariei. Pentru terenurile apartinând celor 27 de locuitori care nu vor sa renunte la pamântul lor, suntem in perioada de 45 de zile, când sunt somati sa vânda, dupa care va urma exproprierea si constructorii vor intra si pe terenurile lor“, a precizat Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS