17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatii slabesc mai usor

Barbatii slabesc mai usor

Regimurile de slabire nu reprezinta un subiect de interes major doar pentru doamne. Barbatii sunt si ei la rândul lor afectati de probleme legate de greutate si de obezitate. In aceste conditii, in ultima perioada numarul domnilor procupati de propria greutate a devenit din ce in ce mai mare.


Rezultatele unui studiu britanic arata ca reprezentantii sexului tare reusesc sa slabeasca mai usor decât doamnele, cu conditia insa ca acestia sa urmeze un program de slabire specific masculin. Cercetarile legate de acest subiect au fost efectuate in Marea Britanie, unde, la fel ca si in alte tari europene, dar mai ales in SUA, supragreutatea si obezitatea tind sa afecteze un numar din ce in ce mai mare de persoane. Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca barbatii care urmeaza un regim de slabire au sanse mult mai mari de a pierde din kilograme decât reprezentantele sexului frumos, iar ceea ce este surprinzator este ca o fac mult mai repede decât acestea. In scopul de a valida aceasta ipoteza, cercetatorii nutritionisti au supus la un regim conceput special pentru barbati 125 de subiecti cu exces de greutate. Dupa doua luni de asa-zis „regim masculin“, 90 la suta dintre barbati au pierdut cinci la suta din greutate. Dintre cei care au continuat regimul pâna la sase luni, 69 la suta au pierdut zece la suta din greutate, iar 31 la suta, cinci la suta din greutate. Specialistii au notat ca pierderea a cinci la suta din greutate aduce deja beneficii importante pentru sanatatea subiectilor supraponderali sau obezi.


Barbatii – mai putin sceptici când incep un regim


Autorii studiului au comparat rezultatele obtinute de ei cu cele ale unei cercetari efectuate anterior in cazul femeilor. Doar 53 la suta dintre doamne au pierdut, dupa primele doua luni, cinci la suta din greutatea lor.


Oamenii de stiinta au incercat sa ofere o explicatie pentru faptul ca barbatii au o „inclinatie“ mai mare de a slabi decât femeile. Pentru nutritionisti, acest fenomen este atribuit faptului ca barbatii consuma mai multa energie din cauza masei musculare mai mari. Este posibil ca domnii sa fie mai mult motivati si mai putin sceptici decât femeile atunci când incep un regim de slabire si aceasta situatie se datoreaza faptului ca doamnele au avut de-a lungul anilor mai multe tentative nereusite de a scapa de kilogramele in plus.


Nutritionistii au mai precizat ca regimurile specifice pentru barbati vor fi extrem de vizate in urmatoarea perioada de catre reprezentantii sexului tare. Totodata, ei au subliniat ca in cazul programelor personalizate eficacitatea si rezultatele obtinute sunt maxime.


Se stie ca atât in cazul barbatilor, cât si al femeilor supraponderali pierderea in greutate este benefica in primul rând pentru sanatatea lor.


Daca regimul si mai ales obisnuirea cu un nou echilibru alimentar sunt esentiale pentru scaparea de kilogramele in plus, este bine ca acestea sa fie asociate si cu o activitate fizica regulata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS