22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRidicati de mascati, eliberati de procurori

Ridicati de mascati, eliberati de procurori

Oamenii legii craioveni au reusit sa anihileze, dupa aproape o luna de cercetari, o banda de hoti care opera in judetul Dolj, numai ca bucuria le-a fost stricata de procurori, care i-au eliberat pe suspecti.


Politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Craiova au retinut in noaptea de marti spre miercuri, dupa o razie de proportii, o banda de spargatori care opera pe raza judetului Dolj de aproximativ doi ani.


In operatiune, care a vizat sase locatii din cartierul craiovean Bordei, unde se banuia ca sunt suspectii, au fost angrenati 50 de politisti si mascati si sase criminalisti, unul pentru fiecare locatie, si 15 masini. In urma raziei au fost identificati sase suspecti, insa au fost retinuti numai trei. S-a stabilit ca Marian Gulie, de 32 de ani, din Lalosu – Vâlcea, Ion Gulie, de 30 de ani, din Bals, care locuiau fara forme legale in Craiova, si Marian Gradinaru, de 45 de ani, din Craiova, au comis mai multe furturi in perioada 2004 – 2005 in municipiu si in comunele Cârcea, Simnicu de Sus, Malu Mare si Cotofenii din Fata. Barbatii „operau“ numai in casele aflate in constructie, de unde sustrageau tot ce le pica in mâna, de la lopeti si greble, pâna la scule electrice si betoniere.


In urma perchezitiilor efectuate la locuintele celor trei barbati au fost ridicate, in vederea cercetarilor, bunuri in valoare aproximativa de 100.000.000 de lei, provenite din furturi. La locuintele suspectilor au fost gasite scule si dispozitive folosite in constructii, pompe submersibile, butelii de aragaz, cazane pentru fabricat bauturi alcoolice si alte obiecte de uz casnic.


„Parca a fost avocatul lor si nu procuror“


Politistii doljeni sunt nemultumiti ca, dupa ce au muncit aproape o luna cu efective sporite si au cheltuit o groaza de bani pentru anihilarea bandei de spargatori, suspectata pentru zece spargeri, procurorul nu a fost de acord cu propunerea de arest preventiv. „Am facut o actiune ca la carte. Am avut pâna si martori cu noi ca sa nu intâmpinam dificultati la fata locului, iar procurorul de la Parchetul de pe lânga Judecatorie nu a fost de acord cu propunerea noastra de arestare preventiva si i-a eliberat, de parca a fost avocatul lor si nu procuror. Acesti indivizi au mai fost condamnati pentru astfel de infractiuni si credem ca operau in judetul nostru de aproximativ doi ani, dar nu a contat pentru cei de la Parchet“, a explicat comisar Valentin Gavrila, seful Sectiei 4 Politie Craiova.


Reprezentantii Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova spun ca masura de arest preventiv nu a fost luata de procuror din lipsa probelor. „Ofiterii de la Sectia 4 au venit cu o propunere de arestare preventiva pentru trei persoane, insa procurorul de serviciu nu a insusit-o. Am inteles ca decizia procurorului a fost influentata de lipsa probatoriului. Noi intelegem supararea politistilor, insa aceasta a fost decizia procurorului“, a declarat Amalia Nastasie, purtator de cuvânt in cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova.


Cei trei suspecti sunt acum cercetati in stare de libertate in vederea documentarii activitatii infractionale, dupa care se vor dispune masurile legale. Se pare ca deja s-au prezentat la politie in jur de 15 persoane care s-au declarat parti vatamate si isi vor lucrurile furate inapoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS