5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCursuri de alfabetizare pentru parinti

Cursuri de alfabetizare pentru parinti

Tot mai multi tineri care au abandonat cu ani in urma scoala vin si se inscriu in clasele primare, numarul celor aflati in aceasta situatie fiind in crestere de la un an la altul. Cadrele didactice care se ocupa de aceste clase de remedial sau de cele cu frecventa redusa spun ca, desi se asteptau la o scadere in timp, numarul celor care vin la cursuri este tot mai mare.


Printre cei aflati acum in clasele V-VIII se numara si oameni de peste 30 de ani, care sunt in clasa cu copiii lor, dar acest lucru nu-i mai sperie si chiar sunt incurajati de cei mici. „Exista si situatii in care adultii sunt in aceeasi clasa cu propriii lor copii. Le facem si lor o primire oficiala, chiar daca incep scoala mai târziu, pe 9 octombrie, si sunt foarte constiinciosi, pentru ca unii ajung chiar la liceu, la seral“, a spus Rodica Maracu, directoarea Scolii „Spiru Haret“ din Petrosani, una dintre institutiile care organizeaza astfel de cursuri de alfabetizare.


Cei mai multi dintre cei care ajung la aceste clase fie au ramas repetenti de mai mult de doua ori si atunci nu mai pot urma cursurile la zi, fie din cauza saraciei si pentru a-si ingriji fratii mai mici au abandonat scoala. Elevii din clasele V-VIII au pâna in 14 ani, iar profesorii spun ca ii iau deseori de la adapostul de zi, unde isi petrec ziua, si ii aduc la cursuri. „Mai mergem dupa ei, ii convingem ca e bine sa vina la scoala, dar, uneori, se invoiesc ca sa se duca dupa o bucata de fier vechi pe care o zaresc in drumul spre scoala. Insa, de obicei sunt constiinciosi“, a sustinut una dintre invatatoare.


Cei care vin la cursurile cu frecventa redusa sunt oameni de pâna in 30 de ani si toate clasele sunt pline de astfel de „elevi“, care au inteles ce mult inseamna sa aiba scoala. „Anul acesta am avut foarte multe solicitari, desi credeam ca, de la an la an, vor fi mai putini. Ma tem ca vor fi si in anii viitori, pentru ca abandonul scolar la nivelul intregului judet este in crestere“, a mai spus Rodica Maracu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS