Acasă Local Zeci de blocuri vor fi refacute cu proiecte intocmite de locatari

Zeci de blocuri vor fi refacute cu proiecte intocmite de locatari

Zeci de oameni din Valea Jiului au intocmit proiecte ce urmeaza sa primeasca finantarea pentru reabilitarea locuintelor. Ideea este salutara in conditiile in care autoritatile locale nu au fonduri pentru astfel de reparatii, dar nu in toate orasele a fost acceptata de locatari. Daca in Petrila sau Petrosani astfel de proiecte au prins si oamenii au realizat câteva investitii la imobilele in care locuiesc, nu la fel s-a intâmplat in cazul celor de la Vulcan, care inca sunt sceptici.


Zeci de proiecte la Petrosani si Petrila


Numai in orasul Petrila astfel de proiecte au fost demarate chiar de anul trecut, când o buna parte a blocurilor fara acoperisuri au fost reabilitate si locatarii au pus umarul la realizarea unor acoperisuri in sarpanta. Alte cel putin 50 de noi proiecte vor fi depuse si in acest an si autoritatile locale spera sa primeasca pentru cât mai multe finantarea.


Si la Petrosani, numarul locatarilor care au intentia sa obtina finantare prin FRDS este in crestere. Viceprimarul Tiberiu Iacob Ridzi spune ca locuitorii sunt interesati de aceste proiecte si au inceput sa reactioneze ca o comunitate, sa lucreze impreuna. „In prezent sunt zece astfel de grupuri comunitare constituite, care doresc sa acceseze fondurile pentru reabilitarea blocurilor in care locuiesc, mai precis sa realizeze acoperisuri. Este un lucru benefic, pentru ca altfel nu sunt sanse si blocuri degradate sunt foarte multe“, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.


Un singur proiect la Vulcan


Chiar daca termenul de depunere a dosarelor este 30 septembrie, la Vulcan exista sanse ca un singur proiect sa fie depus, desi pe raza orasului zeci de blocuri ar avea nevoie de reabilitare. „Oamenii inca nu au incredere in astfel de proiecte si poate ca din acest motiv nu le acceseaza. Noi am incercat sa le explicam care sunt avantajele, dar pâna acum, un singur proiect a fost facut de locuitorii unui bloc aflat in zona cartierului Dallas“, a declarat Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan. Proiectul initiat de locatarii din Vulcan vizeaza realizarea, cu bani prin Fondul Român de Dezvoltare Sociala, a fatadei cladirii, iar oamenii sunt constituiti intr-un grup de initiativa, asa cum cere legea.

Exit mobile version