22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul subprefect Groza, amenintat cu cutitul

Fostul subprefect Groza, amenintat cu cutitul

Fostul subprefect Ion Groza, presedintele PNL – filiala Craiova, a fost injurat si amenintat cu un cutit ieri, in plina zi, pe o strada din municipiu.


Politistii de la Sectia 2 Politie Craiova l-au retinut ieri, in jurul orei 13.50, pe Eugen Dascu, din localitate, dupa ce l-a amenintat cu un cutit pe fostul subprefect Ion Groza. Incidentul s-a petrecut pe strada Gheorghe Chitu si se pare ca a pornit de la o cearta intre soferi. „Eram in trafic si, la un moment dat, am intâlnit doua masini stationate care blocau drumul. Le-am zis sa-si mute masinile, iar un barbat care era lânga un automobil a venit la mine, m-a injurat, dupa care a scos cutitul si mi l-a pus in piept. Am avut noroc cu doi politisti care treceau pe acolo si care l-au dezarmat pe cel care ma ameninta“, a declarat Ion Groza.


Fostul subprefect nu crede ca incidentul de ieri are legatura cu politica si il pune pe seama derbedeilor. „Nu este vorba de vreo rafuiala politica aici. Am fost amenintat de un derbedeu, iar orasul ar trebui curatat de astfel de specimene“, a mai spus Groza.


Politistii fac cercetari


Oamenii legii au confirmat incidentul de ieri si au demarat cercetarile pentru comiterea infractiunii de port ilegal de arma alba. „Astazi (ieri – n.r.), in jurul orei 13.50, un echipaj de siguranta publica aflat in serviciu s-a autosesizat despre o altercatie produsa pe strada Gheorghe Chitu. La fata locului s-a constatat ca este vorba de o altercatie verbala, fara violenta, iar asupra presupusului agresor a fost gasit un cutit artizanal, cu teaca din fildes. Continuam cercetarile pentru comiterea infractiunii de port ilegal de arma alba“, a declarat comisarul Constantin Tudor, seful Sectiei 2 Politie Craiova. Ion Groza a depus o plângere la Sectia 2 Politie. „Eroii“ zilei au fost declarati cei doi politisti comunitari care l-au dezarmat pe Dascu. Acestia, desi erau in afara serviciului, fiind in drum spre locul de munca, au oprit si au intervenit pentru a aplana conflictul.


Comisarul Constantin Ion, seful Politiei Municipiului Craiova, spune ca astfel de incidente sunt frecvente in Craiova, insa, de multe ori, pedepsele se reduc doar la amenzi. „Politia Municipiului, dar si jandarmii au facut foarte multe constatari de port ilegal de arma alba. Pâna acum, chiar daca noi inaintam dosarele la Parchet cu propunere de trimitere in judecata, au fost date numai amenzi administrative in astfel de cazuri. Si in cazul incidentului de astazi (ieri – n.r.) vom inainta dosarul Parchetului cu propunere de trimitere in judecata“, a declarat Constantin Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII