17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocomotiva cuprinsa de flacari

Locomotiva cuprinsa de flacari

Locomotiva unui tren de persoane care mergea pe ruta Râmnicu Vâlcea – Craiova a fost cuprinsa sâmbata de flacari. Focul a fost stins de doua autoutilitare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vâlcea.


Locomotiva trenului de persoane nr. 2458, care circula pe ruta Râmnicu Vâlcea – Craiova, a luat foc sâmbata intre statiile CFR Govora si Babeni. Un sofer care mergea pe DN 64 a observat ca din locomotiva trenului care se afla in mers iesea foarte mult fum si a chemat pompierii. „Locomotiva era cu tot cu garnitura si era in mers. Am vazut ca iese fum, apoi flacari si am chemat pompierii“, a declarat acesta. Pentru a izola incendiul, mecanicul a desfacut garnitura si a tras locomotiva la câteva sute de metri de vagoane. Doua autoutilitare din cadrul ISU Vâlcea au sosit la fata locului, iar pompierii au stins flacarile dupa aproape o ora. Nici o persoana nu a fost ranita, doar mecanicul s-a ales cu parul pârlit si cu câteva zgârieturi. „Cred ca locomotiva e distrusa in proportie de 60%, daca nu mai mult. Au ars partea din fata a locomotivei si cabina. Nu stiu din ce cauza a izbucnit incendiul, dar probabil ca de la un scurtcircuit. In timp ce conduceam m-am trezit cu flacarile peste mine in cabina“, a povestit mecanicul.


Incendiul s-a produs din cauza unor defectiuni tehnice


Locotenentul Catalin Popescu, purtatorul de cuvânt al ISU Vâlcea, spune ca exista riscul unei explozii daca nu se intervenea prompt, deoarece rezervorul locomotivei era plin cu motorina. „S-au gândit foarte bine sa departeze locomotiva de garnitura pentru a izola incendiul. A fost usor de intervenit, pentru ca e zona de trecere la nivel de cale ferata. Probabil ca focul a izbucnit de la un scurtcircuit, dar deocamdata se fac cercetari pentru a stabili din ce cauza s-a produs incendiul“, a precizat locotenentul Catalin Popescu.


Comisarul-sef al Politiei Transporturi Feroviare (PTF) Vâlcea, Vasile Florica, a afirmat ca locomotiva a luat foc din cauza unor defectiuni, dar deocamdata cercetarile nu s-au finalizat. „Incendiul s-a produs in jurul orei 15.10, iar stingerea focului a durat o ora, timp in care calea ferata a fost blocata, iar trenul de calatori a ajuns la Craiova cu o intârziere de o ora. Locomotiva a ars in proportie de 70 – 80% si s-a stabilit ca incendiul s-a produs din cauza unor defectiuni tehnice. Problema e ca locomotivele noastre sunt vechi, uzate si imbibate de motorina“, a declarat comisarul-sef Vasile Florica. In prezent, politistii din cadrul PTF Govora si cei ai Regionalei Craiova continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care a izbucnit incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS