21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFolkul face casa buna cu rockul

Folkul face casa buna cu rockul

Ce se intâmpla când un rocker se intâlneste cu un folkist? Cei doi se imprietenesc si incep sa cânte impreuna. Cel putin asa s-a intâmplat in cazul lui Calin si Doru, doi tineri craioveni pasionati ai celor doua stiluri muzicale.


Calin Balutoiu si Doru Moada sunt prieteni de mult timp, dar de aproape un an au decis sa si cânte impreuna. Doru si-a luat chitara, Calin si-a dres vocea si au inceput sa cânte live, in fiecare joi, intr-unul din barurile craiovene. Nu incearca sa scoata bani de pe urma activitatii lor, cânta pentru ca le face placere, asa s-au obisnuit (atât ei, cât si clientii fideli ai barului, unde oricine are talent poate sa vina sa faca o mica demonstratie).


„Cântam si rock, si folk, in functie de starea noastra de spirit din momentul respectiv“, a precizat Doru.


Melodii celebre de la Holograf, Iris, Compact, Ducu Bertzi, dar si piese compozitii proprii fac parte din repertoriul celor doi. Tinerii cânta si rock, si folk, pentru ca astea sunt genurile preferate ale fiecaruia dintrei ei. Doru se declara fan al muzicii rock, motiv pentru care a si invatat sa cânte la chitara, dar nu a incercat niciodata sa-si faca si o trupa. In schimb, Calin si-a facut o formatie de folk inca de pe vremea când era licean.


„Eram solistul vocal de la Ibis, o trupa cu care am cântat din liceu pâna ce am terminat facultatea“, a afirmat Calin.


Pe aceeasi scena cu Holograf


Cu prima sa formatie, tânarul a obtinut si o serie de succese, insa o data ce si-au incheiat studiile universitare membrii s-au angrenat in alte activitati care le-au acaparat tot timpul liber. Doar Calin a mai ramas fidel pasiunii sale din adolescenta si a continuat sa cânte. Si cum ar fi putut sa dea uitarii perioada in care se urca pe scena si era aclamat de public, mai ales ca Ibis reusise sa-si faca un nume printre artistii craioveni?


„Cu Ibis am participat la câteva competitii nationale, unde am reusit sa ne facem remarcati si sa luam premii. Am avut chiar ocazia sa cântam si in deschiderea unor trupe mari, precum Holograf sau Vama Veche, iar publicul ne-a primit foarte bine“, a mentionat Calin.


La ora actuala, cei doi cânta impreuna, atunci când timpul liber le permite. Bineinteles ca le-ar surâde si ideea unei cariere in domeniul muzical, dar sunt constienti ca trebuie sa munceasca mult pentru asa ceva.


„Nu prea dispunem de mult timp liber pe care sa-l alocam si muzicii. Ne-ar placea sa scoatem si un album cu melodii proprii, dar deocamdata acest lucru nu este posibil“, a afirmat Doru.


Cei doi cânta in primul rând pentru ca asta este pasiunea lor. Nu viseaza sa scoata bani multi din hobby-ul lor, dar nici nu ar refuza un contract cu o casa de discuri.


„Acum suntem multumiti ca avem unde cânta live o muzica pe placul nostru, iar daca vom reusi sa ne si impunem in muzica româneasca, va fi cu atât mai bine“, a recunoscut Calin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS