9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActorie in timpul liber

Actorie in timpul liber

A facut tenis de performanta, a visat sa devina ecologista si, in cele din urma, Catalina Mihai si-a gasit o pasiune care ii acapareaza tot timpul liber: actoria.


Pentru foarte multi tineri din ziua de astazi actoria este vazuta ca meseria care le va asigura celebritatea. Câti dintre cântareti nu viseaza sa fie distribuiti in vreo telenovela sau vreun sitcom, doar pentru a ramâne in atentia publicului? Totusi, mai exista si tineri pentru care actoria este un mod de a se exprima. Un exemplu elocvent in acest caz este trupa craioveana de actori amatori: Morphia. Oana Catalina Mihai este una dintre membrele recent cooptate in trupa, care a fost imediat cucerita de lumea teatrului. Pentru ca i-a placut dintotdeauna sa se implice in foarte multe activitati extrascolare, tinerei i-a surâs ideea de a face parte din trupa liceului unde tocmai fusese admisa. A dat o proba, iar membrii Morphia au decis pe loc s-o coopteze in grup. „Cred ca tot timpul am fost atrasa de teatru, desi chiar nu stiam despre ce este vorba“, a marturisit Catalina, care este eleva in clasa a X- a, sectia mate-info bilingva, la Colegiul National „Carol I“. O data ce a inceput sa lucreze cot la cot cu membrii trupei de actori amatori, adolescenta a descoperit ca s-a indragostit iremediabil de teatru, ca viata pe scena ii ofera o reala satisfactie, ca aceea era o modalitate propice de a se exprima.


Teatru de placere


„De-a lungul timpului m-am implicat in mai multe activitati si toate au fost foarte importante pentru mine. Am facut sase ani tenis de performanta, apoi am devenit pasionata de ecologie, iar de un an am descoperit ca imi place foarte mult sa fac teatru. De fapt incerc sa ma descopar pe mine. Pâna acum m-am descoperit in toate pasiunile pe care le-am avut“, a spus Catalina. Ca dovada a faptului ca pentru craioveanca actoria nu e doar un moft adolescentin stau premiile pe care si le-a adjudecat pâna in prezent. Despre distinctiile sale insa Catalina de-abia daca aminteste, nu-i place sa se laude. „Eu fac teatru de placere, nu pentru premii. In plus, consider ca distinctiile primite sunt un rezultat al muncii in echipa, fara colegii mei de trupa nu as fi reusit nimic“, a tinut sa precizeze adolescenta.


Pâna in prezent, Catalina a obtinut premiul pentru „Cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul dracusorului din piesa „Cu usile inchise“, de Jean Paul Sartre in cadrul festivalului „Teen Play Arad 2006“. Aceeasi distinctie, pentru acelasi rol, l-a primit adolescenta si la festivalul „IDEO IDEIS“, desfasurat luna trecuta in Alexandria. De aceasta data, craioveanca a impartit premiul cu colega sa de trupa, Alina Caramizaru.


„A fost in mare masura meritului regizorului Vlad Dragulescu, care a stiut sa ma distribuie intr-un rol care sa ma puna in valoare“, a spus Catalina despre premiile obtinute. Adolescenta nu este insa singurul membru cu talent din familie, fratele acesteia, Patrick Mihai, este si el membru in Morphia. Acesta a fost remarcat de juriul de la „The Ingenious Drama Festival“ care l-a nominalizat la categoria „Cel mai bun actor in rol secundar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS