Fast-food in policlinica Spitalului de Urgenta

Autori


Managerul celui mai mare spital din Oltenia viseaza sa construiasca un mall cu magazine, farmacie si chiar un fast-food la intrarea in policlinica. Ideea ii scandalizeaza pe medici, dar ii incânta pe pacienti.

Propunerile Cristinei Calangiu de modernizare a Spitalului de Urgenta dau dureri de cap cadrelor medicale. Managerul unitatii si-a propus ca in urmatoarele luni sa demareze o investitie fara seaman care sa aduca spitalului pe care il conduce serioase beneficii financiare. Este vorba de construirea unui mall chiar in policlinica spitalului. In viziunea managerului, centrul comercial va avea magazine, o farmacie, dar si un fast-food sau braserie, unde rudele bolnavilor internati in spital sa se poata delecta in timpul de asteptare cu o gustare. „Am vazut ceva de genul acesta la Montpelier. In holul spitalului era amenajat un fel de mall unde toti cei care veneau la spital puteau sa-si petreaca timpul pâna la inceperea programului de vizita, de exemplu. Mie, personal, mi-a placut ideea si as vrea sa o aplicam si la Spitalul de Urgenta, mai ales ca exista si beneficii financiare. Spitalul incheie un contract cu o firma care sa realizeze intreaga constructie, sa modernizeze holul din policlinica si sa plateasca chirie“, a declarat dr. Cristina Calangiu.

Alternativa pentru mâncarea din spital

Deocamdata, ideea managerului general nu este impartasita si de cadrele medicale, care se tem ca spitalul ar putea sa se transforme intr-un bâlci ieftin, având in vedere gradul de civilizatie al unora dintre apartinatorii bolnavilor, obisnuiti sa scuipe coji de seminte pe holurile spitalului.


Altfel vad insa lucrurile pacientii si vizitatorii (apartinatorii bolnavilor). Stoican Aritacson, un om care a umblat mult la viata lui, crede ca si rudele bolnavilor trebuie sa manânce si chiar sa bea, atunci când vin in spital: „In Franta am vazut peste tot magazine din astea si ar fi bune, ca aveau si cafea; sa aiba si pacientii, si doctorii sa manânce un cartof, un cârnat… Si un gât de tuica sa bea, daca vrea clientul“. De aceeasi parere era si Ion Popescu, un pacient care astepta sa intre la cabinetul de ortopedie din policlinica: „Ar fi bine, ca s-ar mai schimba putin atmosfera rece de spital; iar bolnavul, daca nu-i place mâncarea din spital, sa aiba de unde sa aleaga“.

Automatele de cafea au prioritate

Pâna la materializarea proiectului, conducerea spitalului se pregateste sa rezolve macar problema automatelor de cafea. Dupa ce a reziliat contractul cu firmele care au administrat pâna acum automatele montate la fiecare etaj al spitalului, pregateste o licitatie pentru desemnarea unor firme care sa furnizeze cafea cu conditia sa plateasca o chirie mai mare pentru montarea aparatelor. „Am hotarât sa infiintam mai putine tonomate de cafea, dar macar sa aduca beneficii, nu ca pâna acum. Am auzit ca la Spitalul Judetean din Târgu Jiu chiria pentru un astfel de aparat este de 150 de euro. De ce sa nu câstigam si noi ceva bani din aceasta activitate, mai ales ca spitalul are, dupa cum se stie, multe probleme financiare?“, a mai spus dr. Cristina Calangiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 2 septembrie 2006

Actualitate

» Vacanta de jurnalist
» Alex Dima s-a cununat pe un acoperis de bloc
» DJ Pagal, din nou in Banie
» Vara plina de concerte
» Luminita Anghel s-a odihnit in Antalya
» Vedete la psiholog

Local

» Zece semne ca relatia se sfârseste
» Greseli capitale in moda
» Seducatoare prin atitudine!
» Virtutile unei femei de succes
» Coltul gospodinei
» Nu va casatoriti cu femeile de cariera
» Barbatii – obsedati de muschi
» Ele cu vorba, ei cu… fapta
» Cum aflati daca iubita va insala on line?
» Stiri IT&C
» Angela Cheita reinventeaza trecutul prin folclor
» Actorie in timpul liber
» Folkul face casa buna cu rockul
» Cavalerii viziteaza Craiova
» Horia Brenciu, tata a patru copii
» Lindsay Lohan se logodeste
» Yoko Ono publica noi materiale video cu John Lennon
» 50 Cent planuieste un duet cu Elton John

Sport

» Debut amar
» Alb-albastrii s-au descurcat bine
» Dominatie a echipelor gorjene
» FC Caracal a facut scor cu clujenii
» Roger Federer a dat recital
» Zi linistita pentru favoritii de la Flushing Meadows
» Henin si Dementieva, in optimi la US Open
» Probleme cu ciclonul Ernesto
» Florin Mergea, eliminat in sferturi

Magazin

» Dormitorul: intimitate si relaxare
» Irisii – mesagerii zeilor
» Dieta „ziua si kilogramul“
» Horoscop
» Masa de duminica
» 12 trepte spre o viata sanatoasa!
» Machiajul si afectiunile ochiului
» Masajul bebelusului – relaxare si apropiere
» Scurte stiri
» Cetatea Filmului isi pierde „locatarii“
» Topul celor mai frumoase modele
» Vedete surprinse fara pantofi
» Recorduri la box-office
» Greseli capitale in moda
» Seducatoare prin atitudine!
» Virtutile unei femei de succes
» Coltul gospodinei

Top