10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de gorjeni au uitat sa-si ridice pasapoartele

Sute de gorjeni au uitat sa-si ridice pasapoartele

Peste 200 de gorjeni au uitat sa-si mai ridice pasapoartele. La sediul Serviciului de Pasapoarte Gorj sunt 212 pasapoarte neridicate de mai mult timp. Marcel Lungu, seful Serviciului de Pasapoarte, spune ca unele documente trebuia sa intre in posesia solicitantilor de acum patru ani: „Avem pasapoarte care trebuia ridicate din anul 2002. Este inexplicabil faptul ca persoanele care au solicitat eliberarea acestora si au platit taxa de un milion de lei nu vin sa le ridice“.


De asemenea, la sediul serviciului se mai gasesc alte 268 de pasapoarte apartinând persoanelor care au depasit durata de sedere legala de 90 de zile sau care au fost returnate in tara din diverse motive. Si aceste pasapoarte trebuie ridicate de posesori pentru ca restrictia privind durata de sedere a fost ridicata, iar durata de suspendare a documentului de calatoria a expirat.


Directia Generala a Pasapoartelor a deschis procese in cazul a peste 200 de persoane ale caror pasapoarte au fost ridicate din mai multe motive, in vederea stabilirii de catre instanta de judecata a sanctiunii, suspendarea sau retragerea dreptului de folosire a documentului de calatorie.


100 de pasapoarte pe zi


Activitatea de eliberare a pasapoartelor s-a intensificat in luna august, când majoritatea gorjenilor care lucreaza in strainatate a trebuit sa se intoarca la munca, dupa terminarea concediului. Astfel, potrivit lui Marcel Lungu, luna trecuta au fost eliberate zilnic 100 de pasapoarte, in timp ce volumul normal este in medie de 60-70 de documente de calatorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS